Haar beschermen bij het drogen

Haar drogen met een haardroger
Foto: Dean Drobot/Shutterstock
Vraag: Mijn haar is in het verleden erg beschadigd geraakt door warmtestyling en het heeft heel lang geduurd om het te laten uitgroeien na een drastische haarsnit. Nu overweeg ik om het in een lichter bruin te verven.
 
Bestaat er een manier om het te beschermen tijdens het drogen? Ik wil mijn nieuwe lange haar gezond houden en ik wil het niet opnieuw beschadigen.

 
Antwoord: De beste optie is investeren in een ionische haardroger. De ionische technologie laat u toe om het haar te drogen met minder warmte en de watermolecules worden afgebroken, waardoor het haar sneller droogt, alhoewel de eigenlijke reductie in tijd misschien minimaal is. Maar het gebruik van minder warmte is een geldig voordeel, want zo ontstaat er minder stress op het haar.
 
Beoordelingen van gebruikers op haast elke site die ionische drogers aanbiedt, zijn in de wolken met het feit dat het haar zachter en glanzender is.
 
Naast die ionische technologie gaat u best op zoek naar een haardroger met keramisch warmte-element. Keramische haardrogers hebben een meer gelijkmatige opwarming en daardoor is er minder risico op warme plekken wanneer de droger langere tijd aan is.
 
Is de aankoop van een nieuwe droger geen optie of hebt u reeds een keramische/ionische haardroger, gebruik dan beschermende producten die bedoeld zijn om te gebruiken vooraleer u het haar droogt. Zelfs een leave-in conditioner zal u helpen om het risico op haarbeschadiging te verminderen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: De fysische gevolgen van föhnen voor de haarstructuur