Dikke ruwe haren

Achterhoofdzicht van dik haar
Foto: Fotoduets/Shutterstock
Vraag: Ik heb de laatste maanden steeds meer dikke ruwe gitzwarte haren gevonden tussen mijn donkerbruin haar. Ze zijn taai en lijken op paardenhaar. Waarom is dit zo? Kan ik daar iets aan doen?
 
Antwoord: Mijn eerste gedacht is om jou specifiek te vragen of deze ongewone haargroei enkel voorkomt op je hoofd. Als je elders ook ongewenste haargroei hebt, zoals in je gezicht, op je armen, op de achterkant van je handen enz…, dan heb je misschien hypertrichosis.
 
Indien dit niet het geval is, dan zijn er veel andere oorzaken voor veranderingen in haargroei. Hormonaal onevenwicht, onevenwichtig endocriene stelsel, medicatie en anticonceptiepil enz…, allen dragen ze bij tot de ontwikkeling van ongewone haarvorming.
 
Ik stel ook voor dat je je hoofdhuid van nabij bekijkt; misschien zijn er tekenen van moedervlekken of sproetjes die op huidafwijkingen wijzen die dan op hun beurt de follikels in je hoofdhuid aantasten.
 
Als je denkt dat één van deze mogelijke oorzaken van toepassing is op jou, ga dan alsjeblief onmiddellijk naar je dokter om er zeker van te zijn dat er geen medische reden is voor je haargroei.
 
Het is mogelijk dat deze haren gewoon deel uitmaken van je genetische bouw. In dit geval heb je een paar opties. Eén ervan is om te zorgen dat je het haar diep gaat conditionen om ervoor te zorgen dat het zo zacht mogelijk is en om deze haren te helpen om zich makkelijker te vermengen met de andere haren op je hoofd.
 
In sommige gevallen zal je een chemische textuurbehandeling nodig hebben (permanent, body wave of thio-straightening) om de haren in een uniform golfpatroon en uniforme textuur te hervormen.
 
Als het kleur een probleem vormt, kan je steeds een kleuring gebruiken om je haar opnieuw te verven tot wat ongeveer je natuurlijke kleur is of misschien een tint lichter.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hirsutisme