Deel van het haar permanenten

Haar met permanent
Foto: Ververidis Vasilis/Shutterstock
Vraag: Ik ben 56 jaar oud en een perfect normaal persoon wat kapsels betreft. Misschien ben ik voor 20 % grijs en dat is ook gekleurd in een natuurlijk medium esbruin en mijn haar is halflang. Ik lijk een zware textuur te hebben, want het duurt lang eer mijn haar droog is, maar eens het droog is, is het glanzend en zijdezacht Ė half golvend bij de wortels Ė steil aan de uiteinden! (Oh god, waarom toch?)
 
Ik heb mijn haar reeds gekleurd en gepermanent. Het kleuren doe ik nog maar een paar jaar, maar permanenten doe ik reeds meerdere jaren (sinds 1980 of zo). Ik kan wel naar het kapsalon voor deze behandelingen, maar ik had een enorm slechte ervaring in de late jaren 70. Mijn haar kwam tot ongeveer het midden van mijn rug. Ik wou dat mijn haar een klein beetje de body had van de achterkant van mijn plat hoofd. Dus ging ik naar een goede kapster (via referenties) en vertelde haar wat ik wou. Om een lang verhaal kort te maken, was het eindresultaat dat ik mijn haar tot aan de oren moest laten knippen. Het was verbrand!
 
Mijn haar groeit erg traag, dus duurde het 4 jaar voor het terug even lang was. Ik ging nooit meer naar een kapster voor een permanent of een snit. Ik leerde die dingen zelf doen! Dus heb ik een vraagje voor jou als je me nog wil helpen: mijn haar is halflang en meestal draag ik het omhoog in een speld. Maar soms zou ik het willen laten loshangen. Ik wil dat het opzij en achter de oren plat is, maar achteraan met body en krullen.
 
Zou het een goed idee zijn om een permanent te hebben vanuit de kruin van mijn haar naar beneden of moet ik de zijkanten eveneens permanenten (ik wil niet dat de kruin en pony een permanent krijgen). Vertel me alsjeblief zo vlug mogelijk of dit zou geschikt zijn voor mij. Heel erg bij voorbaat dank voor je antwoord.

 
Antwoord: Mijn bereidheid om te helpen doet niets ter zake, want ik wil steeds helpen. Ik ben echter niet zeker wat ik over jouw situatie kan zeggen want je geeft me niet de juiste informatie om te kunnen oordelen of het kapsel dat jij beschrijft flatterend zou zijn voor jou of niet.
 
Als je mijn mening vraagt vanuit een zuiver theoretisch standpunt over het permanenten van een deel van het haar om een kapsel te creŽren dat goed oogt, dan is mijn antwoord ja. Gedeeltelijke permanenten werden in het verleden al gebruikt om een aantal erg flatterende kapsels te creŽren.
 
Dit gezegd zijnde, worden ze meestal toegepast om krul toe te voegen aan langere haarzones bij het creŽren van een kapsel dat kortere en langere lengtes vermengt. Ik ben niet zeker of het gewoon permanenten van het haar achteraan een erg flatterende look als resultaat zal geven. Het zou ook erg lelijk kunnen ogen als de rest van je haar een verschillend golfpatroon heeft.
 
Aangezien ik je gezichtsvorm niet ken en niets weet over de harmonie van je gelaatstrekken of je lichaamsbouw, is het voor mij onmogelijk om mij voor te stellen welke stylingelementen jij nodig hebt om je gezicht te flatteren. Ik moet het doen met veronderstellingen, die al dan niet correct zullen zijn. Ik weet zelfs niet precies hoe je haar tegenwoordig geknipt is Ė of het in laagjes is of overal eenzelfde lengte heeft.
 
Het klinkt alsof je wat volume wil toevoegen aan het haar achteraan je hoofd. Als je overal lang haar hebt en alleen de achterkant wil permanenten, dan raad ik aan om de breedst mogelijke rollers te gebruiken, om een drastisch verschil in golfpatroon met de rest van je hoofd te vermijden. Het gebruik van smallere rollers zal alleen maar een lelijke en duidelijk onnatuurlijke look creŽren.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Gedeeltelijke body permanent voor kort haar