Haar zoals David Bowie

David Bowie kapsel
Foto: JStone/Shutterstock
Vraag: Hallo, ik apprecieer écht je werk, geweldig! Ik ben een man van 18 jaar met halflang haar tot op de oren. Ik ben al altijd gefascineerd geweest door fijn, steil haar; zoals dat van David Bowie in zijn méést recente periodes.
 
OK, hier komt mijn vraag. Hoe kan je iemands haar zó maken en dat soort wet look geven? Dit zit me dwars. Ik gebruik niet graag gel, enfin, toch niet té veel. Kan je me tips geven om deze briljante snit te imiteren?

 
Antwoord: Ik ben het met je eens wanneer je de recente looks van Bowie geweldig vindt. Het zijn mooie mannenkapsels en ze zijn tamelijk makkelijk te creëren.
 
Je moet echter wel starten met fijn haar of op zijn minst met haar dat tamelijk steil is. Je kan het haar straightenen om het gladder te maken, maar met érg grof haar zal je deze look niet kunnen bekomen, zelfs al ga je het straightenen.
 
Als je géén stylinggel wil gebruiken voor deze look, dan kan je een lichter stylingproduct nemen zoals mousse of een vloeibare spray gel. De kunst is om een product te kiezen dat het haar doet naar beneden wegen.
 
Na het wassen kan je gewoonlijk een mousse of spray gel op het haar doen terwijl het nog nat is en dan een antikroesserum of gladmakend serum toevoegen en daarna föhnen tot het grotendeels droog is, maar toch nog een beetje vochtig en dan de vingers gebruiken om het stylen te beëindigen zodat je de “wet” en “heavy” lokken van Bowie bekomt.
 
Als je meer duidelijk gedefinieerde lokken nodig hebt of wil, probeer dan eens een beetje pommade (haarwax) op de vingertoppen te doen en rakel die door het haar.
 
Het ziet er naar uit dat dit de technieken zijn die toegepast werden door de kapper van Bowie. De pommade is uitstekend om definitie in de lokken te creëren en hen de nodige beweegruimte te geven.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haarverzorging voor mannen