Coca Cola voor meer krullen

Vrouw met lang krullend haar die Cola drinkt
Foto: Ecosy/Shutterstock
Vraag: Is het waar dat men mooie krullen krijgt wanneer men Coca Cola op het haar doet vooraleer het te wassen? Hoe kan Coca zorgen voor krul?
 
Antwoord: Het is inderdaad een feit dat Coca Cola voor talloze doeleinden gebruikt wordt en krul toevoegen aan het haar is daar één van. Maar wat eigenlijk gebeurt op dat moment is niet zozeer dat Coca Cola het haar “krult”, wél dat het helpt om de natuurlijke krul in het haar te doen uitkomen.
 
Het geheim is als volgt: Coca Cola bevat fosforzuur. Dit betekent dat de oplossing van Coca Cola een erg lage zuurtegraad heeft. Coca Cola Classic heeft een pH waarde van 2,5.
 
Aangebracht op het haar, zal deze zuuroplossing ervoor zorgen dat de cuticula (schubbenlaag) van het haar samentrekt (of strakker wordt) en dit maakt dat het haar er gladder en glanzender uitziet. Dit betekent eveneens dat het haar (vooral dan haar dat de neiging heeft om te krullen) een verhoging zal hebben van de natuurlijke krul.
 
Breng gewoon wat Coca Cola aan op het haar. Dit mag zonder bruis, want carbonisatie is niet noodzakelijk en heeft geen effect op de zuurtegraad. Laat het product enkele minuutjes zitten (ongeveer 5 tot 10 minuutjes) en was het haar daarna.
 
Het is belangrijk om het haar te wassen na een behandeling met Coca Cola, want de drank bevat heel wat suiker en zou anders kunnen resulteren in een kleverig of korstig residu eens het haar droog is.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haarmiddeltjes uit grootmoeders tijd