Charlie Chaplin snor

Man met een snor
Foto: Wavebreakmedia/Shutterstock
Vraag: OK, je lijkt écht heel wat te weten over snorren. Eigenlijk vraag ik me af hoe je een snor zou noemen die het tegenovergestelde is van de kort geknipte snor (zoals Charlie Chaplin er één heeft) – waarbij er dus overal snor is behalve op het streepje tussen bovenlip en neus.
 
De snor ziet eruit als wenkbrauwen onder de neus, twee delen dus, maar géén verbinding in het midden. Bij sommige mannen komt dit spontaan voor. Ik meen het, is er een officiële naam voor dit fenomeen?

 
Antwoord: Mijn speurwerk heeft mij géén specifieke naam opgeleverd voor de snor die het philtrum bloot laat. {Het philtrum is de naam voor het verticale streepje boven de bovenlip en onder de neus.}. Je hebt gelijk dat de snorren van sommige mannen op natuurlijke wijze groeien zonder het philtrum te bedekken.
 
En er zijn van die beroepen waarbij het gezichtshaar van een man tot op zeker niveau kort moet blijven (handhaving van de wet, hulpdiensten, sommige bedrijven, enz.) en het individu zal opteren om de twee “helften” van de snor duidelijk af te tekenen.
 
Het is waarschijnlijk dat zo’n stijl ontwikkeld werd als resultaat van een poging om zo’n “opzij geveegde” snor als de Potloodsnor en de Engelse Snor mooi af te bakenen. Het kan ook gewoon het resultaat zijn van zo’n overijverige trimbeurt die kan beschouwd worden als trendsetter in de geschiedenis. Dit is de manier waarop vele trends en modeverschijnselen in de persoonlijke verzorging ontstaan.
 
Het spijt me dat ik je géén naam kan geven voor een snor met een bloot philtrum. Ik doe een oproep aan alle lezers: kén je de naam van zo’n snor, neem contact met ons op en laat het ons weten.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Basisstijlen voor snorren en baarden