Bob kapsels voor dun haar

Bob kapsel voor dun haar
 
Vraag: Zijn bobkapsels een goed idee wanneer u dun haar hebt? En indien dit niet het geval is, welk kapsel zou u dan aanraden voor mijn dunne haar?
 
Antwoord: Om de zaken te verduidelijken, wil ik voor hen die de terminologie verkeerd zouden kunnen begrijpen, uitleggen dat “dun haar” verwijst naar de dichtheid van het haar (dit is het aantal haartjes per vierkante cm op het hoofd) en niet naar de diameter van de individuele haren. Het gebruik van termen zoals “dik” en “dun” kan misleidend zijn, tenzij u de parameters die u beschrijft met deze termen duidelijk gaat specificeren.
 
Over het algemeen is de grootste fout die vrouwen (en zelfs mannen) maken wanneer ze fijn haar hebben het té lang dragen van hun haar. Gezond haar, met zijn gladde schubbenlaag, heeft de neiging om dicht bij de andere haren op het hoofd te liggen.
 
De productie van talgvet door de hoofdhuid zal de neiging van het haar om “samen te troepen” verhogen. En aangezien dun haar niet zoveel buren heeft om het weg van de hoofdhuid te houden, zal het de neiging hebben om plat te liggen door het gewicht van de lange lokken.
 
Het resultaat is dat de haren clusters vormen die draderig lijken, wat het haar er gewoon dunner doet uitzien. De groepjes haar hangen sluik over de hoofdhuid en de hoofdhuid zelf is duidelijk zichtbaar tussen de clusters in.
 
Maar wanneer u het haar korter en in een gelaagd kapsel knipt, dan helpt dit om de haarpunten te verdelen en het gewicht van de individuele lokken te verlichten. Zo blijft het zuivere, gezonde haar meer “geïndividualiseerd” en gelijkmatig verspreid in zijn positie op de hoofdhuid. Zo ziet het haar er voller en meer verspreid uit (net alsof u méér haar had).
 
Zoals bij elk kapsel hangen specifieke kapsels af van de vorm van het gezicht en het evenwicht van de gelaatstrekken, maar bij dunne haartypes moet u focussen op kortere, gelaagde looks om het beste uit uw haar te halen.
 
Zie ook: Bob kapsels voor fijn haar