Permanente blauwe haarkleuring

Haar met blauwe kleuring
Foto: Spaskov/Shutterstock.com
Vraag: Heb je weet van één of andere permanente blauwe kleuring? Ik ben op de hoogte van de nieuwe Goldwell Elumen blauw en groen.
 
Antwoord: Momenteel ken ik geen enkele blauwe haarkleuring die permanent is. Zelfs de Goldwell Elumen kleuring waar jij het over had is niet permanent, alhoewel die toch lang blijft. Er zijn een aantal nieuwe producten beschikbaar bij verschillende “modieuze haarkleuring” producenten die hun bestaande kleurformules verhogen om langer blijvende resultaten te hebben.
 
Er zijn echter ook wat tips om je kleurspoelingen een langer durend resultaat te doen hebben.
 
1) Bij het wassen van je met kleur behandeld haar, was en spoel je het haar steeds best met koud water. Dit helpt om de cuticula (schubbenlaang) gesloten te houden en zo het kleur dus langer te doen blijven.
 
2) Gebruik een kleurglansmiddel. Na je kleurspoeling, pas je best een kleurglansmiddel toe; dit zal helpen om het haar af te dichten, de kleur vast te houden en het haar een schitterende glans te geven.
 
3) Er bestaan producten in je schoonheidszaak die kleurspoelingen een langere levensduur zullen geven. Vermeng ze met je favoriete kleurmiddel en verleng zo het leven van je kleur.
 
4) Verzacht of lighten het haar vooraf. Als je natuurlijke kleur niet reeds lichtblond is, kan je het haar best pre-lightenen vooraleer een modekleur toe te passen. Deze heldere tinten werken het best op licht haar en hoe lichter het haar, hoe beter het resultaat. Daarbij komt dat het proces van lightenen de cuticula (schubbenlaag) opent en zo zorgt voor het dieper indringen van de kleur.
 
Laat conditioning weg tussen het lightenen en het kleuren als je maximum werking van de kleuring wil. Gebruik een PH-neutrale conditioner ná het kleuren om de cuticula af te dichten. Ook al is je natuurlijke kleur reeds lichtblond, het is misschien tóch nodig om het haar vooraf te verzachten. Gebruik daarvoor een kleurontwikkelaar op basis van crème die je gedurende 10 à 15 minuutjes laat inwerken in het haar, spoel die dan uit en pas de kleuring toe zoals gewoonlijk.
 
Deze tips zullen je geen permanént kleurresultaat bezorgen, maar ze zullen je toch helpen om je kleurspoeling langer te behouden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haar verven