U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Haargroei  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Alcohol en haargroei

Vraag: Zal het drinken van veel alcohol de haargroei vertragen? Zal dit haarverlies tot gevolg hebben?
 
Antwoord: Zoals u misschien al vermoedt, is het antwoord op beide vragen “ja”.
 
Overmatig alcoholgebruik veroorzaakt een reductie van de zinkniveaus in het lichaam. Aangezien zink een mineraal is dat belangrijk is voor de haargroeicyclus, kunnen lage zinkniveaus resulteren in een onderdrukking van de haargroei en de haarkwaliteit.
 
Bovendien werkt alcohol waterafdrijvend: overmatig drinken kan dus leiden tot dehydratatie, wat verder gezonde haargroei kan onderdrukken.
 
vrouw die alcohol drinkt

Van alcoholgebruik is ook geweten dat het het ijzergehalte in het bloed verlaagt en daardoor interfereert met de normale haargroeicyclus. Studies hebben aangetoond dat overmatig alcoholgebruik kan leiden tot haarverlies (vooral bij vrouwen). Dit wordt eveneens beïnvloed door de dehydraterende eigenschappen van alcohol.
 
En we moeten ook aanstippen dat alcohol het haar nadelig kan beïnvloeden wanneer het ermee in aanraking komt. Alcohol wordt gebruikt in sommige haarproducten om ze snel te doen drogen en makkelijk te doen verspreiden. Maar diezelfde alcohol kan vocht uit het haar halen en het gevoelig maken voor beschadiging door styling, vooral dan bij warmtestyling.
 
©Kapsels.net
 
 
Lees ook:
 
Hoe snel groeit haar?
 
Waaruit haren bestaan en hoe ze groeien
 
De fases van haargroei
 
Hoe haar sneller doen groeien
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact