Bloes met afslankend effect

Afslankend bloesje
Foto: Inna Bg/Shutterstock
Vraag: Ik heb gelezen dat een trui met V-hals afslankend werkt. Heeft een blouse met de eerste paar knopen los – dus ook een V-hals creërend – hetzelfde afslankende effect?
 
Mag ik een lichte zijdeachtige coltrui onder mijn trui met V-hals of bloes dragen of moet mijn rolkraagtrui of bloes op de blote huid gedragen worden voor het afslankende effect?

 
Antwoord: U hebt in feite gelijk dat een bloes met enkele knoopjes los hetzelfde effect kan hebben als een trui met V-hals, want beiden creëren een extensie van de neklijn verder naar beneden tot op het borstbeen. De verticale focus van het oog wordt verruimd en de perceptie van gezicht en nek wordt langer.
 
U moet echter voorzichtig zijn wanneer u coltruien of andere kledingstukken in laagjes gaat dragen onder de “V”, want alles wat de verticale focus doorbreekt, zal ook het verlengende effect tenietdoen. Een donkere rolkraagtrui (of zelfs een trui met opstaande kraag) onder een lichtkleurige bloes met V-hals of gedeeltelijk open bloes zal het effect vernietigen.
 
Is kuisheid uw bezorgdheid (het tonen van uw decolleté of gewoon het tonen van té veel borstbeen), dan kunt u misschien kiezen voor de tegenwoordig populaire inzetstofjes of misschien een T-shirt of bloes met hogere nek in vleeskleur of in een lichtere, neutrale tint dragen. Zo blijft alles bescheiden en hebt u toch de voordelen van de diepere “V”-vorm.
 
Blouse met de bovenste knoopjes losgeknoopt
Foto: Floral Deco/Canva
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe kan ik de kraag van mijn bloes doen rechtstaan?