Grijze uitgroei bijwerken (2)

Colormark bijwerkstift voor grijze uitgroei
 
Vorige pagina
 
QuickTint
 
QuickTint is een relatief nieuw product dat direct grijze wortels bijwerkt en bedekt tussen twee kleuringen in. In tegenstelling tot andere vergelijkbare producten hoeft QuickTint niet gemengd te worden en is er geen wachttijd nodig om de kleur in het haar te laten trekken.
 
QuickTint is een directe, waterbestendige en efficiŽnte manier om wortels bij te werken terwijl je wacht op je volgende kappersbezoek. De prijs is ongeveer 7 euro, dus is het goedkoop om die grijze verraders van ouderdom te camoufleren.
 
Hoe je grijze uitgroei bijwerken met gewone haarverf.
 
Veel mensen - ontevreden met de "wonder" bijwerkproducten - kiezen ervoor om reguliere haarverf te gebruiken om hun grijze uitgroei bij te werken. Een nuttige tip daarbij is om je haar een tint lichter te verven. Wanneer grijze wortels beginnen te groeien, mengen ze zich beter met lichter haar. Bij een donkere kleur valt het grijs meer op. Blonde tinten zijn bijzonder populair om grijze haren te bedekken. Als slechts een deel van je haar grijs is, kies dan een kleur die dicht bij je natuurlijke kleur ligt: de uitgroei zal dan minder opvallen.
 
Lees de instructies goed door, want hoewel er een algemene procedure is, kunnen de toepassingsinstructies enigszins verschillen per fabrikant. Draag altijd de plastic handschoenen die in de verpakking zitten om je handen te beschermen tegen de chemicaliŽn. Draag ook oude kleding, omdat de verf tijdens de behandeling soms kan spatten. Meng de verf bij voorkeur in een plastic kom en volg de instructies nauwkeurig. Zodra het mengsel een zachte en klontvrije consistentie heeft, kun je het op het haar aanbrengen. Het bijwerken van grijze wortels moet altijd gebeuren op schoon en droog haar, zonder stylingproducten.
 
Grijze haarwortels verven
Foto: Danielgonzalezphotographer/Canva
Verdeel het haar in vier secties, van het midden naar de nek en van oor tot oor. Gebruik spelden om elke sectie vast te zetten. Het wordt aanbevolen om vaseline op de haarlijnen aan te brengen om te voorkomen dat de hoofdhuid wordt geverfd. Breng de verf aan met de applicator uit de verpakking. Afhankelijk van de lengte van je grijze uitgroei, breng je de verf royaal aan om er zeker van te zijn dat de wortels en een beetje extra bedekt zijn. Normaal gesproken is ongeveer 2 cm verf nodig om de wortels te bedekken. Blijf het haar bewegen en breng de verf gelijkmatig aan totdat het hele hoofd bedekt is.
 
De standaardtijd om de verf zijn werk te laten doen is 25 minuten, hoewel dit kan variŽren afhankelijk van het type verf en hoe snel je haar de verf opneemt. Wanneer de tijd voorbij is, kam je de verf door het haar vanaf de wortels tot de punten en laat je het product nog 5 minuten intrekken. Spoel het haar uit met warm water, bij voorkeur onder de douche, totdat alle verf uit het haar is verwijderd. Meestal zit er ook een conditioner in de verpakking. Breng die aan, spoel grondig uit en droog en style je haar vervolgens zoals gewoonlijk.
 
Het is niet alleen sociale druk die ons aanzet om ons grijze haar te verbergen. Er is ook de persoonlijke wens om onze schoonheid te behouden en niet telkens herinnerd te worden aan het verstrijken van de jaren wanneer we in de spiegel kijken. Gelukkig is er hulp beschikbaar. Het is niet zo moeilijk om grijs haar - een van de eerste en meest zichtbare tekenen van veroudering - te verbergen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Vragen over grijs haar