Grijze uitgroei bijwerken (2)

Colormark bijwerkstift voor grijze uitgroei
 
Vorige pagina
 
QuickTint
 
QuickTint is een relatief nieuw product dat onmiddellijk grijze wortels bijwerkt en dekt tussen twee kleuringen in. In tegenstelling tot andere gelijkaardige producten moet QuickTint niet vermengd worden en is er geen wachttijd nodig om de kleur te doen binnendringen in het haar.
 
QuickTint is een onmiddellijke, waterbestendige en efficiënte manier om wortels bij te werken terwijl u wacht om uw volgende bezoekje te brengen aan de kapper. De kostprijs is ongeveer 7 euro: goedkoop dus om die grijze verraders van ouderdom te camoufleren.
 
Hoe uw grijze uitgroei bijwerken met een gewone haarverf.
 
Veel mensen – mistevreden met de “mirakel” bijwerk producten – houden het bij gewone verf om hun grijze uitgroei bij te werken. Een nuttige tip daarbij: verf uw haar een tint lichter. Wanneer grijze wortels beginnen te groeien, vermengen ze zich beter met lichter haar. Bij een donkere kleur valt het grijs méér op. Blonde tinten zijn bijzonder populair om grijze haren te dekken. Is slechts een deeltje van uw haar grijs, kies dan een kleur die nauw aansluit bij uw natuurlijke kleur: de uitgroei zal discreter zijn.
 
Lees goed de instructies, want alhoewel er een algemene procedure is, kan de toepassing toch nog lichtjes verschillen van producent tot producent. Doe steeds de plastieken handschoenen uit de verpakking aan om uw handen tegen de chemicaliën te beschermen. Draag eveneens oude kleren, want soms kan de verf spatten tijdens de behandeling. Vermeng de verf bij voorkeur in een plastieken kommetje en volg goed de richtlijnen. Eens het mengsel zacht van consistentie en klontervrij is, kunt u die op het haar aanbrengen. Het bijwerken van grijze wortels moet steeds gebeuren op zuiver en droog haar, waar geen stylingproducten op zitten.
 
Verdeel het haar in vier secties, van het midden naar de nek en van oor tot oor. Gebruik spelden om elke sectie vast te zetten. Aanbevolen wordt om vaseline op de haarlijnen te smeren, zo vermijdt u dat de hoofdhuid geverfd wordt. Breng de verf aan met de applicator uit de verpakking. Afhankelijk van hoe lang uw grijze uitgroei is, brengt u de verf ruimschoots aan om er zeker van te zijn dat de wortels en een beetje méér ernaast bedekt zijn. Normaal gezien is een goede 2 cm vereist om de wortels te dekken. Blijf het haar bewegen en breng de verf gelijkmatig aan tot het hele hoofd gedekt is.
 
De standaardtijd om de verf zijn werk te laten doen, is 25 minuten, alhoewel dit kan verschillen naargelang het type verf en afhankelijk van hoe snel uw haar de verf aanneemt. Wanneer de tijd voorbij is, kamt u de verf door het haar van wortels tot punten en laat u het product nog 5 minuutjes inwerken. Spoel het haar met warm water, bij voorkeur in de douche, tot alle verf uit het haar verwijderd is. Gewoonlijk steekt er ook een conditioner in de verpakking. Breng die aan, spoel grondig en ga dan het haar drogen en stylen zoals gewoonlijk.
 
Het is niet enkel de sociale druk die ons ertoe brengt om ons grijze haar te verbergen. Er is ook het persoonlijke verlangen om onze schoonheid te behouden en er niet aan herinnerd te worden dat de jaren voorbij gaan telkens we in de spiegel kijken. Gelukkig bestaat er hulp. Het is niet zo moeilijk om grijs haar – één van de eerste en duidelijkst zichtbare tekenen van veroudering – te verbergen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Vragen over grijs haar