Haarscheiding en persoonlijkheid

Haarscheiding
 
We kennen allemaal het belang van eerste indrukken. Maar wist u dat zelfs zo’n kleine details als de manier waarop u uw haar scheidt een impact kan hebben? Net als de vorm en textuur van de wenkbrauwen, de schoenen die u draagt en de witheid van uw tanden zenden de plaats en de natuur van uw scheiding een boodschap uit.
 
Computerwetenschapper John Walter en zijn zus antropologe Catherine Walter voerden een grondige studie uit over de scheiding die we met de kam aanbrengen op onze hoofden en hun bevindingen zullen u naar scheidingen doen kijken als nooit tevoren.
 
Onze hersenen zijn in de lengte verdeeld in een linker en een rechter hersenhelft. Dit feit van onze biologie werd voor het eerst bestudeerd door Pierre Paul Broca in het midden van de jaren 1800 en later door de Duitse fysicus Karl Wernicke. In een brede vereenvoudiging werd deze verdeling bekend als het linker en het rechter hersenidee met verschillende eigenschappen die aan elk toegekend werden.
 
In deze veralgemening wordt van mensen gezegd dat ze meer door het ene of door het andere gedomineerd worden. Mensen met een dominante linker hersenhelft zijn logischer, objectiever en academischer, terwijl iemand die door een rechter hersenhelft gedomineerd wordt, creatiever, intuďtiever, fantasierijker, zorgelozer en subjectiever is en beslissingen meer baseert op gevoel dan op rationeel denken.
 
Volgens Walter en Walter staat dit direct in verband met waarom de locatie van een haarscheiding zo belangrijk is om de gewenste eerste indruk te maken.
 
Broer en zus vergeleken scheidingen van presidenten en andere politici met hun persoonlijkheid en hoe dit onbewust door anderen waargenomen werd. Eén van de basisideeën was dat de manier waarop we door anderen behandeld worden een impact heeft op onze persoonlijkheid, gewoon te wijten aan onze eigen aanpassing aan positieve en het vermijden van negatieve reacties door onze gelijken.
 
De Walterstudie is grotendeels gericht op mannen, misschien omdat vrouwen de neiging hebben om hun kapsel vaker te veranderen en creatiever zijn met hun looks gebaseerd op de huidige trends.
 
Linker scheidingen
 
Eén van hun waarnemingen was dat de grote meerderheid van mannen hun scheiding links hebben. Voorbeelden van beroemdheden zijn David Duchovny, George Clooney, Brad Pitt en de meeste Amerikaanse presidenten. Slechts zes van alle presidenten hadden een scheiding rechts! De indruk die daarmee verbonden is, is die van een natuurlijke en betrouwbare leider, een succesvol zakenman, charismatisch, extravert en over het algemeen populair. Volgens dit gegeven is een linker scheiding de zuivere gemeenschappelijke look klaar voor de smalle streepjes en dassen.
 
Rechter scheidingen
 
Mannen met een scheiding rechts worden beschouwd als introverter, gereserveerder en individueler. Misschien is dit de reden waarom in Christopher Reeves Superman film Clark Kent zijn scheiding rechts draagt, terwijl zijn alter ego, Superman, een zuivere en energieke scheiding links heeft. Toeval? James Franco draagt eveneens zijn scheiding aan de rechterkant.
 
Middenscheidingen
 
Die worden beschouwd als de outsiders, de individuele vrije geesten die hun eigen weg banen en vaak langer haar dragen dat een scheiding krijgt op deze evenwichtige manier. Christian Bale, Johnny Depp, Russel Brand en Jared Lehto zijn voorbeelden hiervan.
 
Weinig of geen scheiding
 
De jongensachtige look is steeds populair en staat voor mannen vol avontuur en gentleman types. Deze mini scheiding verandert vaak van locatie afhankelijk van waar de wilde haren willen vallen. Een natuurlijke krul vergezelt vaak deze look. Een nonchalante en ongedwongen chic staat voor een man die zijn haar wil stylen door er met zijn vingers doorheen te gaan (en veel dames zullen hetzelfde willen doen). Robert Redford, Benedict Cumberbatch en Liam Hemsworth staan bekend om deze stijl.
 
En dan zijn er natuurlijk de kapsels die geen scheiding kunnen hebben zoals de kale hoofden en de abominabele haren die overgekamd zijn. Deze kapsels maakten geen deel uit van deze studie.
 
John Walters testte zijn theorie op zichzelf en merkte dat door zijn scheiding rechts te doen, nadat ze jaren links geweest was, hij won aan populariteit, onmiddellijk meer vrienden maakte en meer zelfvertrouwen kreeg, wat dan aanleiding was voor een reeks andere gebeurtenissen.
 
Wat met spuuglokken?
 
De Walter theorie kan provocerend zijn en het is een leuk idee om verschillende scheidingen uit te proberen en om te zien of u op een andere manier behandeld wordt.
 
Voor de meesten onder ons valt het haar waar het wil vallen en onze individuele groeirichting samen met de bekende weerborstels nemen vaak de beslissing waar de scheiding te plaatsen.
 
Elk kapsel heeft een ideale manier om de scheiding te plaatsen om het aantrekkelijker te doen ogen en u mag eigenlijk niet te veel denken aan de diepere betekenis, maar u moet gewoon plezier beleven. Kies voor een scheiding links, rechts, een zigzagscheiding of helemaal geen scheiding. Of zaai verwarring door uw scheiding om de twee dagen te veranderen.
 
© kapsels.net
 
Lees ook:
 
Haarlengte en geslacht
 
Basistechnieken voor een mooie scheiding