Naar achteren genomen haar van de slapen

Lang haar met naar achteren genomen slapen
 
Een klassieke look voor vrouwen met lang haar die letterlijk al eeuwenlang bestaat. Het is niet alleen een aantrekkelijke look, maar ook een functionele look. Toch heeft het geen naam, alleen maar een omschrijving: naar achteren genomen haar van de slapen.
 
Ik ben er van overtuigd dat je de look ooit in je leven zult hebben gezien. Een jong meisje of vrouw met lang vloeiende lokken heeft een dunne lok haar van beide zijden van haar hoofd in het gebied bij de slapen apart genomen en beide lokken naar achteren op een of andere wijze vastgezet.
 
Afhankelijk van de lengte van het haar kunnen de lokken net onder de kruin samenkomen, maar kunnen ook langs de zijkanten van het hoofd gedrapeerd zijn en achter op het hoofd bij elkaar komen om ter hoogte van het kuiltje in de nek te hangen. Het samenkomende haar wordt gewoonlijk verder versierd met kleine bloemen of linten of met een versierde haarspeld voor verdere decoratie. De functionaliteit van dit kapsel komt voort uit het feit dat het helpt het haar uit het gezicht wegte houden, terwijl het kapsel van lange, vloeiende lokken behouden blijft.
 
Er bestaan ontelbare variaties op dit kapsel, in het bijzonder wanneer het haar lang genoeg is. Je kunt de lokken bij de slapen vlechten en de “staarten” van de vlechten bij elkaar laten komen op het punt waar de vlechten elkaar raken. Je kunt meerdere lokken van elke kant opnemen en deze allemaal op het achterhoofd bij elkaar laten komen, of de lokken afzonderlijk bij elkaar laten komen – de een boven de ander – voor een gestapeld effect. Je enige begrenzing is de lengte van je haar en je fantasie.
 
Ik heb het meest eenvoudige voorbeeld van dit kapsel (met een enkele lok aan elke kant) op twee verschillende manieren uitgevoerd (gevlochten en niet gevlochten) om aan te geven met welk gemak deze stijlen gemaakt kunnen worden.
 
Lang haar dat bij de slapen naar achter getrokken wordt
 
Hoe gaan we te werk:
 
Voor onze demonstratie werd het haar van het oefenhoofd gewassen, van een conditioner voorzien en steil geföhnd en vervolgens glad gemaakt met een straightener. Toen het haar eenmaal soepel en steil was, nam ik bij elke slaap een vierkante sectie haar op van ongeveer 4 bij 4 cm. Ik benevelde het haar lichtjes met een haarspray en kamde het vervolgens uit om het meer grip te geven zodat het beter zou blijven zitten wanneer het op zijn plaats gebracht werd. De lokken werden met kleine clips vastgezet terwijl ik het overige haar in de gewenste stijl bracht.
 
Je kunt het overige haar stylen op elke manier die je maar wilt. Ik koos ervoor het haar recht naar achteren te borstelen, maar je kunt ook gebruik maken van een scheiding in het midden of aan de zijkant, of zelfs creatief zijn en een zigzag scheiding of geweven scheiding maken als je dit leuk vindt. Toen ik klaar was met het stylen van het overige haar, nam ik de twee lokken, die ik eerder had voorbereid, naar achteren bij elkaar en bond ze samen met een klitvrij elastiekje. Het vrij hangende haar onder het elastiekje kamde ik uit om zich te vermengen met het overige haar aan de achterzijde van het hoofd.
 
De naar achteren samengenomen lokken werden met een minimum aan spanning langs het hoofd gedrapeerd om een licht gebogen effect te geven.
 
Naar achteren getrokken haar
 
Voor de gevlochten variant nam ik iets langere secties haar vanaf de zijkanten en verwerkte dit haar aan beide zijden tot een standaard vlecht van drie strengen. De einden van de vlechten werden vastgezet met een kleine clip terwijl ik het overige haar in model bracht.
 
Omdat door het vlechten de haarlengte van de strengen verkort werd, bracht ik de twee strengen recht naar achteren tot bij de onderkant van de kruin. De vlechten werden samengebonden met een klitvrij elastiekje en de uiteinden van de vlechten werden uitgeborsteld om zich weer te kunnen vermengen met het vrij hangende haar aan de achterzijde van het hoofd.
 
Nu je de grondbeginselen kent, staat het je vrij om dit ideetje van mij te stelen. Het verschaft je een eenvoudige en toch aantrekkelijke look voor lang haar dat in zeer weinig tijd uitgevoerd kan worden. Ik heb het al eens met mooie resultaten gezien op jonge meisjes. En zij maken er geen problemen van omdat het zo snel en gemakkelijk uitgevoerd kan worden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér tips voor lang haar