Hoe rol je het haar in voor een permanent?

Hoe een permanent rollen
 
Inroltechnieken voor een watergolf
 
Het belangrijkste onderdeel voor het krijgen van een mooie permanent is het zetten van de permanent. De manier waarop het haar rond de permanentrollers gewikkeld wordt en het aantal rollers dat gebruikt wordt zijn bepalend voor het eindresultaat. We zullen je hier dus laten zien hoe dit op de juiste manier gebeurt.
 
Voor onze demonstratie zullen we het haar inwikkelen om een watergolf te maken. Het verschil tussen een gewone permanent en de zogenoemde watergolf wordt bepaald door de maat van de rollers die gebruikt worden. De permanentrollers zijn in vele maten verkrijgbaar, van piepkleine rollertjes (die meestal rood van kleur zijn) tot grote dikke rollers (die meestal oranje of paars van kleur zijn), en vele maten daar tussen. Het zal duidelijk zijn dat een kleinere roller ook een vastere krul zal geven.
 
Je hebt nodig: styling clips, permanentrollers, puntpapier, puntkammen en een plantenspuit gevuld met water.
 
Stap een:
 
Was het haar twee keer met een zuiverende shampoo. Gebruik geen conditioner of ander verzorgend product, zodat het haar niet gehinderd wordt in de opname van de permanent vloeistof. Verdeel het haar op het hoofd in negen secties (zie afbeelding). De secties dienen iets korter te zijn dan de breedte van de roller die je gaat gebruiken.
 
Het opdelen in secties van het haar zal je werk bij het inrollen van de permanent vergemakkelijken omdat het haar waar nog niet mee gewerkt wordt op deze manier uit de weg wordt gehouden.
 
Stap twee:
 
Een permanent zetten
 
Begin met sectie 1 (het gebied achter de kruin; zie afbeelding) en neem hiervan een deel haar op dat zo dik is als de roller die je gaat gebruiken. Kam de sectie uit tot het soepel is en vouw een velletje puntpapier op ongeveer 1/3 gedeelte vanaf het eind van het haar gerekend om het haarsegment heen. Bevochtig het puntpapier en het haarsegment lichtjes (zodat het puntpapier grip krijgt op het haar) en schuif het puntpapier langs het haarsegment naar beneden tot even voorbij de haareinden.
 
Het doel van het puntpapier is er voor te zorgen dat de haareinden gemakkelijk rond de rollers gewikkeld kunnen worden. Zonder het eindpapier zouden de haareinden tijdens het inrolproces terug kunnen krullen en tegen zichzelf aan kunnen vouwen en “vishaakjes” kunnen vormen in het eindresultaat.
 
Wikkel het uitstekende stukje van het puntpapier over de roller heen en draai de roller naar beneden toe in, waarbij je er voor zorgt dat het haar gelijkmatig om de roller gewikkeld wordt. Houdt bij het inrollen een gelijkmatige druk op het haar en zet de roller vast zodra het haar tot op de hoofdhuid ingewikkeld is. De meeste rollers hebben tegenwoordig een plastic clip met eindkapje dat in zijn geheel over het ingerolde segment heen genomen kan worden en in de tegenovergestelde kopse kant geplugd kan worden, waardoor de roller op zijn plaats vastgezet wordt.
 
Neem een volgend deel haar op onder het zojuist ingerolde segment en herhaal alle handelingen tot het hele segment is ingerold.
 
Stap drie:
 
Ga nu verder met sectie 2 (achterhoofd boven de nek) en herhaal weer alle handelingen. Hierna vervolg je het werk met achtereenvolgens de secties 3 en 4 (rechts van de kruin en rechterkant achterhoofd boven de nek), 5 en 6 (links van de kruin en linkerkant achterhoofd boven de nek), 7 (rechterkant), 8 (linkerkant) en 9 (bovenkant).
 
Wikkel het haar in elke sectie naar beneden toe in – in de richting van de nek in de secties op het achterhoofd (2, 3, 4, 5, 6), in de richting van het oor in de secties aan de rechterkant en linkerkant (7, 8), en in de richting van het gezicht in de sectie aan de bovenkant (9). Als jij merkt dat de rollers sterk tegen elkaar aan drukken of elkaar omhoog drukken, dan zijn de haarsegmenten te dun, maar kun jij een vinger tussen de rollers leggen na het inrollen, dan zijn de haarsegmenten te dik.
 
Het gelijkmatig inrollen van het haar is erg belangrijk omdat de permanentvloeistof dan gelijkmatig kan inwerken voor optimale resultaten. De meeste problemen die ontstaan bij het thuis zetten van een permanent zijn direct terug te voeren naar slechte inroltechnieken. Een juiste manier van inrollen zal resulteren in een gelijkmatige inwerking en gelijkmatige krullen.
 
Zodra al het haar is ingerold, ben je klaar om de aanwijzingen op de verpakking te volgen voor het thuis zetten van een permanent. Veel plezier!
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe een permanent of watergolf werkt