Haartips voor mannen

Man bij de kapster
 
Ook mannen hebben hun slechte haardagen, maar ze klagen meestal niet zoveel over hun snit als vrouwen wel doen. Ze zijn enkel soms wat gefrustreerd omdat hun haar niet de juiste richting uit wil en als hun kapper ook een goeie vriend geworden is, dan vergeven ze hem wel eens een foutje. Ook kappers hebben hun slechte dagen. Als ze in herhaling vallen met slechte knipbeurten, dan zoeken die mannen tóch een andere kapper en gelijk hebben ze.
 
Een goed mannenkapsel begint bij een goede analyse van het haar: door met de handen door het haar te gaan, kan de kapper bepalen hoe het groeit en welke textuur het heeft. Ieders haar groeit met cirkelvormige bewegingen, te beginnen bij de kruin en zoals je zal zien, buigt het haar steeds in dezelfde richting.
 
Soms wordt het haar in de tegenovergestelde richting gekamd, waarbij de punten gaan recht staan en zo bekom je een kuif en soms doet het haar “zijn eigen ding” door tegen de algemene groeirichting in te gaan, we spreken dan over een weerborstel of weerbarstig haar. Maak je géén zorgen, kuiven en weerborstels zijn tegenwoordig ín: kijk maar naar veel mannelijke beroemdheden.
 
De kapper bekijkt ook steeds hoe je neklijn groeit. Is die normaal, dan is om het even welk kapsel eigenlijk geschikt voor jou. Heb je echter die afwijkende neklijn van je oom geërfd waarbij die naar het midden of de zijkant toegroeit en daarbij een punt vormt omdat je haar aan elke kant in halve cirkels naar dat punt toegroeit, dan wordt het heel wat moeilijker om de gepaste snit te vinden. Alles hangt ook af van hoe sterk die halve cirkels zijn. Je neklijn met de tondeuse te lijf gaan om die in te korten of te doen verdwijnen, is een goede keuze. Wil je je neklijn echter wat langer houden, dan is zo’n 5 à 7 cm achteraan een ideale beslissing. Gebruik een medium brushborstel en draai die naar onder bij het drogen. Een goede gel of stylinglotion zou daarbij een handig hulpje moeten zijn.
 
Al deze suggesties gelden ook voor al wie andere vormen van onregelmatige haarlijnen heeft, waarbij halve cirkels aan de zijkanten van de neklijn groeien of enkel één halve cirkel in de hoek van de neklijn groeit. Je hebt misschien wel een kale plek onderaan rechts van je neklijn. Ik heb ook al eens stukjes haar gezien die elk zigzag hun eigen weg gaan in tegenovergestelde richting. Deze genetische tatoeage maakt jou juist heel speciaal. Hier gaat het telkens over problematische neklijnen, maar geen nood, ze kunnen allen heel aantrekkelijk gemaakt worden met behulp van de tondeuse.
 
Laten we het eens hebben over kaalhoofdigheid. Een man die kaal is bij de kruin en elders lang haar heeft, beklemtoont daarmee nog méér zijn kale knikker. Wil je je kale hoofd niet laten opvallen, kies dan voor een snit met de tondeuse. Je hoeft daarbij niet steeds de méést actuele trends te volgen; probeer een snit van zo’n 2 à 3 cm lang en de mensen rondom jou zullen amper nog merken dat je eigenlijk kaal bent. Afhankelijk van de vorm van je hoofd en je haartextuur en gelaatstrekken, kan een snit met de tondeuse je jonger en mannelijker maken.
 
Dik, grof en verstrengeld haar kan ook een probleem zijn voor mannen. Niets ziet er zo wansmakelijk uit als een mannenhoofd met een enorme haardos die elke controle verloren heeft, tenzij je een rockster bent natuurlijk. Met dit type haar kan je eigenlijk alle kanten op. Als je atletisch bent, dan kan een goede snit met de tondeuse rondom rond overgaand in een korte haardos op de kruin er erg macho uitzien en heel aantrekkelijk zijn voor de vrouwtjes. Je kruin zou maximum zo’n 5 cm mogen zijn. Wanneer je in de kappersstoel zit, vertel dan dat je een vierkante snit wil. Je mannelijke trekken zullen daardoor méér gaan opvallen.
 
Je kapper zou dit ondertussen al moeten weten: bij een man mag je nooit een ronde snit toepassen, steeds een vierkante. Vooral wanneer je gezicht al rond is, moet je alleszins een vierkante snit vragen: opzij met de tondeuse en bovenaan de vierkante snit. Met een geschikte kapper of stylist zal het resultaat onmiddellijk prachtig zijn. Met een goede gel en droogblaastechniek zou dit jouw perfecte nieuwe look kunnen betekenen. Heb je het té druk om je haar droog te blazen, neem dan gewoon gel in je handen, sluit de ogen en laat je gaan. Gewoon laten drogen terwijl je rijdt. Da’s géén moeilijke klus.
 
Ik heb zelfs opgemerkt dat zelfs grondig krullend haar vol weerborstels baat heeft bij een vierkante snit: de mannelijke gelaatstrekken zien er alléén maar beter uit. Waarom eens niet proberen als het resultaat alléén maar uit superlatieven bestaat?
 
Ben jij één van die mannen met grote oren? De oren en oorlellen van een man worden groter naarmate ze ouder worden. Misschien is dit wel zo om béter naar de vrouwelijke wederhelft te kunnen luisteren. Hoe de zaken er ook voorstaan, je wil er steeds op je best uitzien, niet?
 
Volgende Pagina