Haargroei stijlen voor het mannengezicht (2)

Vorige pagina
 
Krulsnor
 
De krulsnor: Dit is slechts één van de twee stijlen waartoe we ons beperkt hebben om hier toe te lichten. In het geheel bekeken zijn snorren slechts variaties op een thema, gestyled en getrimmd, vol of kort.
 
De krulsnor wordt gekarakteriseerd door het feit dat de haren lang genoeg moeten zijn om de uiteinden naar boven te kunnen krullen. Dit wordt meestal bereikt en vastgehouden door middel van een speciale styling wax. De hedendaagse snorstijlen zijn verder meestal kort tegen het gezicht en doorzichtig getrimmd, hoewel ik bij het boodschappen doen geregeld een man in de supermarkt zie wier krulsnor zo groot is dat hij voorbij zijn wangen komt.
 
Om dit model te krijgen moet de man de krullen aan de uiteinden met speciale rollers (of een krultang) regelmatig opnieuw in vorm brengen, waardoor ze een sluitende, perfect ronde grote cirkel met een doorsnede van ongeveer 8 cm vormen en een kruldikte van ongeveer 4 cm. Ik kan je verzekeren dat elke keer als ik de man zie mijn ogen er naartoe getrokken worden en ik vraag mij stiekem wel eens af hoe de man slaapt.
 
Chinese snor
 
De Chinese snor: De andere snorstijl die ik hier wil toelichten is de Chinese snor, ook wel de Fu Manchu snor genoemd. Deze naam is politiek gezien niet helemaal correct, maar komt voort uit de populaire film van de late 60er jaren "The many lives of Dr. Fu Manchu".
 
De Chinese snor wordt gekarakteriseerd door zijn positie op de bovenlip en afhangende uiteinden langs elke zijde van de mond in de richting van de kaak. Moderne varianten tonen zich rond, vierkant, en worden in allerlei vormen aan de onderkant gestyled.
 
Bakkebaarden
 
Bakkebaarden: Ik vertelde eerder dat je het gezichtshaar van een man in drie categorieën kunt verdelen vanwege de gebieden van het gezicht dat het bedekt. Eén stijl van het gezicht die nogal eens vergeten wordt wanneer men het over gezichtshaar heeft, is de bakkebaard (ook wel eens "bakkerbaard" genoemd, hoewel ze niets met een bakkerij te maken hebben, hooguit dat dit wellicht het restant van de baard van een bakker is, die de rest van de baard wegschoor om zichzelf niet te verraden bij het snoepen van het banket).
 
In de 70er jaren werd de stijl van de bakkebaarden heel populair gemaakt door Elvis Presley, hoewel ze in de hele geschiedenis terug te vinden zijn. Bakkebaarden zijn te herkennen aan het feit dat ze in brede banen vanaf de haarlijn vlak voor de oren langs de wangen naar beneden groeien en meestal daar eindigen waar de kaaklijn hoekt, maar kunnen ook zo lang gedragen worden dat ze bijna de mondhoeken raken. Moderne bakkebaarden zijn meestal heel kort en dun geknipt.
 
Vriendelijke bakkebaarden
 
Vriendelijke bakkebaarden: Deze stijl combineert de bakkebaard met de snor en vormt zo een vloeiende doorlopende lijn in het gezicht. Van oorsprong werd deze stijl gedragen in een brede volle baan gezichtshaar, maar tegenwoordig wordt hij korter en dunner getrimmd, hoewel deze lijn natuurlijk vele patronen kan volgen in zijn route over het gezicht.
 
Volle baard
 
De volle baard: De volle baard gezichtshaarstijl wordt gekenmerkt door het feit dat het alle drie de categorieën van mannelijk gezichtshaar - bovenlip, kin en bakkebaarden - in één model combineert. De volle baard wordt gewoonlijk slechts minimaal bijgewerkt, namelijk bij de hals, langs de liplijn en bij de wangen. Soms, echter, laten mannen met volle baarden deze uitgroeien en stylen hem in verschillende vormen, van tapse puntige vormen tot afgeronde volle bossen haar. De hedendaagse trend is kort tegen het gezicht en vaak gevormd met scherpe hoeken of patronen om het gezicht te accentueren.
 
Als je overweegt een baard, snor of bakkebaarden te nemen, of een verandering aan te brengen in het model dat je nu hebt, dan zul je via het internet vele stijlen kunnen terugvinden. Kijk er eens rond om foto´s van andere mannen te vinden met dezelfde gezichtstructuur als van jou en ontdek wat voor stijlen zij kozen en hoe hen dit staat. Als je er niet zeker van bent dat jij zelf een zelfde stijl kunt creëren, ga dan naar een haarstylist. De meeste stylisten zullen er plezier aan beleven jou die look te geven die je graag wilt.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Vragen & antwoorden over snorren en baarden