Hoe een steiltang kiezen

Vrouw met een steiltang
 
Professionals gebruiken een steiltang om een kapsel glad te maken. Een steiltang bestaat uit twee verwarmde platen waartussen haar geplaatst wordt. De tang wordt daarna traag langs de haarlengte naar beneden getrokken. Het proces verwarmt het haar en sluit het vocht in. Dit resulteert in glanzend, glad haar.
 
Hoe kan een steiltang voldoen aan jouw behoeften? In het verleden waren er enkel steiltangen met metalen platen die ongelijkmatig opwarmden en zorgden voor haar dat uitgedroogd was en snel afbrak, wat resulteerde in gespleten punten. Er waren producten op de markt die een vrouw dagelijks moest gebruiken om de schade te herstellen. De diepe conditioningbehandelingen maakten het haar slap en dof.
 
Dankzij recente ontwikkelingen in technologie, zijn de steiltangen die nu op de markt zijn erg verschillend van de metalen nachtmerries uit het verleden. Nu kunnen we allen genieten van glad, zacht en strak haar door deze fantastische tools te gebruiken. Een kwaliteitsvolle steiltang kan eigenlijk gunstig zijn voor het haar. Een voorbeeld hiervan is de steiltang met keramische platen. Deze platen gebruiken infraroodwarmte om het vocht in te sluiten en de nood aan een vettige conditioningbehandling te verminderen.
 
Hieronder sommige dingen om te overwegen wanneer je een steiltang koopt:
 
Platen
 
Er bestaan verschillende breedtes van platen. Een steiltang met een brede plaat zal meer haar tegelijk gladmaken, terwijl een dunnere plaat meer flexibiliteit tijdens het stylen toelaat. Steiltangen van de topkwaliteit gebruiken keramische of keramische/toermalijnen platen. Dit type plaat verbrandt het haar niet, want de opwarming verloopt zachtjes. Het gebruik van dit soort plaat zal de haarfollikel afsluiten om vochtverlies tegen te gaan.
 
Toermalijn
 
In sommige van de platen van steiltangen van hoge kwaliteit wordt toermalijn – een halfedelsteen – vermalen tot een erg fijn poeder en gebruikt in combinatie met keramiek. De bedoeling van toermalijn is een negatief ion creëren dat kroes vermindert. Zowel vrouwen die dit soort steiltang gebruiken als professionals zijn lovend over de resultaten van het gebruik van dit type steiltang.
 
Handvat
 
Er zijn twee basissoorten handvaten die gebruikt worden voor het design van een steiltang. Professionals gebruiken de Marcel handgreep. Die wordt samengedrukt met de hand om druk te creëren en het haar op zijn plaats te houden. Het ander type handvat is een handgreep met veer, die zijn eigen druk creëert om het haar op zijn plaats te houden. Elk type handgreep kan thuis gebruikt worden.
 
Warmte
 
De beste resultaten bij het gebruik van een steiltang bekom je wanneer de tang een warmtesetting van 400 graden heeft. Wie fijn haar heeft, moet een lagere warmtestand gebruiken.
 
Kwaliteit
 
Een afgeprijsd product zal je vermoedelijk ongewenste resultaten geven. Je koopt best een kwaliteitstang gemaakt door een gerenommeerd merk. Als je een tang voor thuis koopt, kies er dan één die een professional gebruikt. Dit zal jou de beste resultaten geven en je tang zal meerdere jaren meegaan. Op het moment zelf is het misschien duur, maar het is veel voordeliger om om de vijf of tien jaar een nieuwe steiltang te kopen dan er elk jaar één te moeten kopen.
 
Conclusie
 
Wanneer je een steiltang koopt, vermijd dan de modellen die metalen platen gebruiken. Kies voor een steiltang van hoge kwaliteit gemaakt uit keramiek. Koop nooit een steiltang die slechts één warmtestand heeft, want ook keramiek kan fijn haar verbranden. Afgeronde randen zullen je meer flexibiliteit geven, want vierkante randen hebben de neiging om een plooi in het haar te veroorzaken.
 
Als je je geld spendeert aan het kopen van een professionele steiltang, zal je blijer zijn met de resultaten. Keramische platen geïmpregneerd met toermalijn zullen extra lift geven aan je kapsel.
 
©Kapsels.net
Foto: Valua Vitaly/Shutterstock
 
Zie ook: Méér over het steil maken van haar