Hoe een steiltang kiezen

Vrouw die een steiltang gebruikt
Foto: Valua Vitaly/Shutterstock
Professionals gebruiken een steiltang om een kapsel glad te maken. Een steiltang bestaat uit twee verwarmde platen waar het haar tussen wordt geplaatst. Vervolgens wordt de tang langzaam langs de haarlengte naar beneden getrokken. Dit proces verwarmt het haar en sluit vocht in, wat resulteert in glanzend en glad haar.
 
Hoe kan een steilltang aan jouw behoeften voldoen? In het verleden waren er alleen steiltangen met metalen platen die ongelijkmatig verwarmden en leidden tot uitgedroogd haar dat snel afbrak, wat resulteerde in gespleten punten. Er waren producten op de markt die vrouwen dagelijks moesten gebruiken om de schade te herstellen. Diepe conditionerbehandelingen maakten het haar slap en dof.
 
Dankzij recente ontwikkelingen in technologie zijn de steiltangen die momenteel op de markt zijn erg verschillend van de metalen nachtmerries uit het verleden. Nu kunnen we allemaal genieten van glad, zacht en steil haar door gebruik te maken van deze fantastische tools. Een kwalitatieve steiltang kan eigenlijk gunstig zijn voor het haar. Een voorbeeld hiervan is de steiltang met keramische platen. Deze platen gebruiken infraroodwarmte om vocht in te sluiten en de noodzaak van een vettige conditioningbehandling te verminderen.
 
Hier zijn enkele dingen om te overwegen bij de aankoop van een steiltang:
 
Platen
 
Er zijn verschillende breedtes van platen beschikbaar. Een steiltang met een brede plaat zal meer haar tegelijk gladmaken, terwijl een smallere plaat meer flexibiliteit biedt tijdens het stylen. Steiltangen van topkwaliteit maken gebruik van keramische of keramische/toermalijnen platen. Dit type plaat voorkomt haarverbranding, omdat de opwarming geleidelijk verloopt. Het gebruik van dit soort plaat sluit de haarfollikel af om vochtverlies tegen te gaan.
 
Toermalijn
 
Bij sommige hoogwaardige steiltangen worden platen gemaakt van toermalijn, een halfedelsteen, die tot een zeer fijn poeder wordt vermalen en vervolgens in combinatie met keramiek wordt gebruikt. Het doel van toermalijn is om negatieve ionen te creëren die pluizig haar verminderen. Zowel vrouwen die dit soort steiltang gebruiken als professionals zijn zeer te spreken over de resultaten van het gebruik van dit type steiltang.
 
Steiltang met brede platen
Foto: Iaroslav Borysovsskyi/Canva
Handvat
 
Er zijn twee basistypen handvatten die worden gebruikt voor het ontwerp van een steiltang. Professionals gebruiken de Marcel-handgreep. Deze wordt met de hand samengedrukt om druk te creëren en het haar op zijn plaats te houden. Het andere type handvat is een veerhandgreep, die zijn eigen druk creëert om het haar op zijn plaats te houden. Beide soorten handgrepen kunnen thuis worden gebruikt.
 
Warmte
 
De beste resultaten worden behaald wanneer de steiltang een warmte-instelling van 400 graden heeft. Voor fijn haar moet een lagere warmte-instelling worden gebruikt.
 
Kwaliteit
 
Een goedkoop product zal waarschijnlijk ongewenste resultaten opleveren. Het is het beste om een steiltang van hoge kwaliteit te kopen die is gemaakt door een gerenommeerd merk. Als je een steiltang voor thuis koopt, kies er dan een die ook door professionals wordt gebruikt. Dit zal je de beste resultaten opleveren en je tang gaat jarenlang mee. Hoewel het initieel duur kan lijken, is het veel voordeliger om elke vijf of tien jaar een nieuwe steiltang te kopen dan er elk jaar een te moeten vervangen.
 
Conclusie
 
Wanneer je een steiltang koopt, vermijd dan modellen die metalen platen gebruiken. Kies in plaats daarvan voor een steiltang van hoge kwaliteit met keramische platen. Koop nooit een steiltang die slechts één warmte-instelling heeft, omdat zelfs keramische platen fijn haar kunnen verbranden. Steiltangen met afgeronde randen geven je meer flexibiliteit, terwijl steiltangen met vierkante randen de neiging hebben om vouwen in het haar te veroorzaken.
 
Als je investeert in een professionele steiltang, zul je blij zijn met de resultaten. Keramische platen die geïmpregneerd zijn met toermalijn geven je kapsel extra volume.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het steil maken van haar