Het haar steil maken met een straightener

Haar steil maken
 
Voorbereiding:
 
We beginnen met een oefenhoofd waarvan het haar is gewassen en behandeld met een vochtinbrengende spoeling. Vervolgens is er een beschermende conditioner aangebracht die niet uitgespoeld hoeft te worden.
 
Om natuurlijk krullend haar na te bootsen, is het haar op rollers gewikkeld zonder enige stylingproducten te gebruiken. Daarna is het haar gedeeltelijk onder een droogkap gedroogd. Om er zeker van te zijn dat we met droog haar konden werken, hebben we het gedurende de nacht verder natuurlijk laten drogen.
 
Bij het werken met droog haar is het belangrijk om altijd apparatuur te gebruiken waarvan de temperatuur instelbaar is. Zelfs wanneer het haar slechts een beetje vochtig is, kan het door verhitting ernstig beschadigd raken.
 
Het belangrijkste verschil dat we moeten opmerken bij onze demonstratie en de eigenschappen van natuurlijke krullen, is dat bij ons model het toevoegen van water zou leiden tot uitzakken van de krullen. Het tegenovergestelde gebeurt echter bij natuurlijk krullend haar. In dat geval zou water juist ervoor zorgen dat het haar terugkeert naar zijn gekrulde toestand.
 
Ter vergelijking maken we in eerste instantie slechts de helft van het haar op het oefenhoofd steil. Het haar wordt uitgeborsteld en opgedeeld bij de scheiding in het midden. We verdelen het haar aan één kant van het hoofd in stroken die niet breder zijn dan de verwarmingsplaatjes van onze stijltang.
 
Styling:
 
We beginnen met stylen door een haarlok te nemen die niet dikker is dan de helft van de breedte van de verwarmingsplaatjes van onze stijltang. We zijn begonnen met het onderste gedeelte van deze sectie en hebben het licht besproeid met een kleine hoeveelheid haarspray. We hebben gewacht tot de haarspray volledig was opgedroogd voordat we het haar tussen de platen van de stijltang klemden.
 
Hoe je haar steil maken
 
Hoe steil haar verkrijgen
 
Het is belangrijk om voor het gebruik van een stijltang, ongeacht het type, eerst de temperatuur te testen. Neem een stuk keukenpapier en maak dit vochtig (maar zeker niet nat). Klem het papier tussen de verwarmingsplaten en houd de stijltang enkele seconden gesloten. Een kleine hoeveelheid stoom is normaal, maar als er rookontwikkeling is, er schroeiplekken verschijnen of enige verandering in kleur waarneembaar is, dan is de stijltang te heet en moet de temperatuur worden verlaagd om schade aan het haar te voorkomen.
 
We zijn begonnen aan de onderkant van de haarlok en werkten zo naar boven, waarbij we elk deel stijl maakten en vervolgens lieten afkoelen voordat we verdergingen. Nadat de haarlok volledig was afgekoeld, hebben we de lok gekamd om de haren van elkaar los te maken en het haar soepeler te maken.
 
Daarna zijn we verder gegaan met de volgende sectie en hebben we alle stappen herhaald, van de onderste tot de bovenste haren en rondom het hoofd tot in het middenachter.
 
Vaak zul je extra handelingen moeten verrichten op de plaatsen waar de verschillende delen elkaar raken, om zogenaamde "gaten" te dichten die ontstaan door het steil maken.
 
Nu zal het verschil al zeer duidelijk zijn. De stijltang heeft de krullen volledig verwijderd en het haar veranderd in haar met een gladde en zijdezachte uitstraling.
 
Afgewerkt steil haar
 
De afwerking:
 
Na het laten zien van de vergelijking halverwege, zijn we verder gegaan met het steil maken van het gekrulde haar aan de andere kant van het oefenhoofd. Vervolgens hebben we de gesteilde lokken gecontroleerd en indien nodig nog verbeteringen aangebracht. Op onze laatste foto is duidelijk de zachte afwerking te zien die de stijltang aan het haar geeft.
 
Let op: dit proces is met name nuttig wanneer je gekruld haar wilt opsteken. Het haar zal goed reageren op verdere styling en voldoende structuur en volume hebben om het opsteken gemakkelijker te maken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het straightening van haar