Het haar steil maken met een straightener

Haar steil maken
 
Voorbereiding
 
We beginnen met een oefenhoofd waarvan het haar is gewassen en behandeld met een vochtinbrengende spoeling en waarop een beschermende conditioner, die niet uitgespoeld hoeft te worden, is toegepast.
 
Om natuurlijk krullend haar na te bootsen, werd het haar op rollers gewikkeld zonder enige styling producten te gebruiken. Hierna werd het haar gedeeltelijk onder een droogkap gedroogd en om er zeker van te zijn dat we op droog haar konden werken, lieten we het gedurende de nacht verder natuurlijk drogen.
 
Wanneer op droog haar gewerkt wordt, is het van belang altijd te werken met apparatuur waarvan de temperatuur instelbaar is, omdat haar, ook wanneer het slechts een beetje vochtig is, door de verhitting enorm beschadigd kan raken.
 
Het belangrijkste verschil waar we op moeten letten bij onze demonstratie en de eigenschappen van natuurlijke krullen is, dat bij ons model de toevoeging van water er toe zou leiden dat de krullen zouden uitzakken. Het tegenovergestelde gebeurt met natuurlijk krullend haar. In dat geval zou bij het uiteindelijke model water er juist voor zorgen dat het haar naar zijn gekrulde toestand terugkeert.
 
Ter vergelijking maken we in eerste instantie slechts de helft van het haar op het oefenhoofd steil. Het haar wordt uitgeborsteld en opgedeeld bij de scheiding in het midden. We deelden het haar aan één kant van het hoofd op in stroken die niet breder waren dan de verwarmingsplaatjes van onze straightener.
 
Styling
 
We beginnen met het stylen door een lok haar te nemen die niet dikker is dan de halve breedte van de verwarmingsplaatjes van onze straightener. We begonnen met de onderkant van deze sectie en benevelden dit met een kleine hoeveelheid haarspray die we eerst volledig lieten opdrogen voor we het haar tussen de plaatjes van de straightener klemden.
 
Het is belangrijk om voor het gebruik van een straightener, van welke soort dan ook, eerst de temperatuur te testen. Neem een stukje keukenpapier en maak dit vochtig (beslist niet nat). Klem het papier tussen de verwarmingsplaatjes en houdt de straightener gesloten gedurende enkele seconden. Een kleine hoeveelheid stoom is normaal, maar als er rookontwikkeling is, zich schroeiplekken vertonen of enige kleurverandering waarneembaar is, dan is de straightener te heet en moet de temperatuur naar beneden aangepast worden om verbranden van het haar te voorkomen.
 
We begonnen aan de onderkant van de lok en werkten zo omhoog en maakten elk deeltje steil, maar lieten het steeds afkoelen voor we verder gingen. Toen de lok geheel was afgekoeld, kamden we de lok om de haren los van elkaar te maken en het haar soepeler te maken.
 
We gingen verder met de volgende sectie en herhaalden alle handelingen van de onderste tot de bovenste haren en rondom het hoofd tot middenachter.
 
Vaak zul je nog extra handelingen moeten doen op de plekken waar de aparte segmenten elkaar raken, zodat je zogenaamde "gaten" kunt dichten die het gevolg zijn van het steil maken.
 
Nu zal het verschil al heel erg duidelijk zijn. De straightener heeft de krullen in zijn geheel verwijderd en het haar veranderd in haar met een sluike en zijdeachtige look.
 
De afwerking:
 
Na het halverwege laten zien van de vergelijking, gingen we verder met het steil maken van het gekrulde haar aan de andere kant van het oefenhoofd. Daarna controleerden we de steil gemaakte lokken en brachten daar waar nodig nog verbeteringen aan. Op onze laatste foto kun je duidelijk de zachte finish zien die de straightener aan het haar geeft.
 
Let op: dit proces is in het bijzonder nuttig wanneer je gekruld haar wilt opsteken. Het haar zal goed reageren op verdere styling en zal voldoende structuur en volume hebben om een opgestoken stijl te vergemakkelijken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het straightening van haar