Gemixte vlecht

Haarstijl met een vlecht
 
Techniek voor een complexe stijl
 
Als mensen het hebben over het dragen van een gevlochten haarstijl, is de eerste stijl die in gedachten komt vaak de klassieke Franse vlechtstijl of de visgraatstijl. Maar gevlochten haarstijlen kunnen veel complexer en ingewikkelder zijn en kunnen uren in beslag nemen om ze te maken.
 
Slechts enkele vrouwen hebben de tijd en het geduld om urenlang stil te zitten, terwijl hun haar wordt ingevlochten en getrokken om een haarstijl te creëren die morgen alweer verandert. Daarom laten we hier een haarstijl zien die in minder dan een half uur gemaakt kan worden.
 
Hoe je een gemixte vlecht maakt
 
We beginnen de demonstratie met een oefenhoofd met droog haar dat soepel is uitgeborsteld. Vervolgens wordt het haar van het oefenhoofd lichtjes bevochtigd met een conditioner die niet uitgespoeld hoeft te worden. Dit helpt bij het gemakkelijker verdelen en vlechten van het haar. Het vochtige haar wordt in drie secties verdeeld:
 
1. Linkerkant, kruin en rechterkant,
 
2. Grote driehoek van het voorhoofd naar de kruin,
 
3. Het haar aan de achterkant van het hoofd, vanaf de kruin tot aan het kuiltje in de nek.
 
Deze secties worden vervolgens tijdelijk vastgezet met een klitvrij elastiekje.
 
Ga nu, volgens de Franse vlechttechniek, elke van de voorste secties invlechten en begin hiermee in het midden. Ga zo ver mogelijk door met de vlecht en zorg ervoor dat deze er soepel blijft uitzien. Sla de uiteinden van de vlechten terug over het hoofd naar voren en zet ze tijdelijk vast met een clip, zodat ze niet in de weg zitten. Ga vervolgens verder met het achterhoofd (van kruin tot nek).
 
Neem aan de achterkant van het hoofd het middendeel van het haar tot 4-5 cm boven de haargrens op. Zet het haar eronder voorlopig vast zodat het niet in de weg zit terwijl je werkt.
 
Ga verder met het middengedeelte en verdeel het gelijkmatig in twee verticale secties. Zet één van deze twee delen tijdelijk vast en ga verder met het andere deel. Vlecht de verticale sectie volgens de Franse vlechttechniek en ga hiermee door zolang de vlecht er soepel en gelijkmatig uitziet.
 
Nu de eerste vlechten klaar zijn, nemen we de voorste drie vlechten op en maken hier een nieuwe vlecht van. Zodra deze vlecht de onderste rand van de twee zijkanten bereikt, laat je de restanten van de zijvlechten mee invlechten in het midden. Zet het uiteinde van deze vlecht vast met een klitvrij elastiekje en kam de staart van de vlecht uit om deze er soepel uit te laten zien.
 
Lang haar met krullen en een vlecht
 
Het maken van de stijl: krullen en de finishing touch
 
Nu we klaar zijn met het invlechten van het haar, kunnen we de clips verwijderen van het overige haar. We voltooien deze stijl door verticale secties van 1,25 cm dikte haar te nemen en krullen te maken met behulp van een krultang. Zorg ervoor dat je elke haarlok lichtjes benevelt met haarspray en laat ze volledig afkoelen voordat je verder gaat.
 
Wanneer de onderkant van het hele haar is gekruld, kunnen we het uiteinde van de centrale vlecht krullen door delen van deze streng afzonderlijk en in verschillende richtingen te krullen. Laat ook deze krullen volledig afkoelen en haal vervolgens je vingers door de krullen om ze iets losser te maken en naar wens te stylen.
 
Vernevel haarspray over het hele haar, positioneer enkele eigenzinnige lokken in een betere richting en maak deze krullenwaterval vanuit de nek indrukwekkend.
 
De uiteindelijke look is gedetailleerd, elegant en zeer geschikt voor een middaggelegenheid. Voor de avond of een meer formele gelegenheid kan het haar verder versierd worden met kleine met juwelen bezette speldjes of andere accessoires.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het vlechten van haar