Gemixte vlecht

Haarstijl met een vlecht
 
Techniek voor een complexe stijl
 
Als mensen het hebben over het dragen van een gevlochten haarstijl, is de eerste stijl die in gedachten komt vaak de klassieke Franse vlechtstijl of de visgraat stijl. Maar gevlochten haarstijlen kunnen veel complexer en ingewikkeld zijn en kunnen uren in beslag nemen om ze te maken.
 
Slechts enkele vrouwen hebben de tijd en het geduld om de uren stil te zitten die nodig zijn voor het invlechten en trekken aan hun haar om een haarstijl te laten maken die morgen al weer veranderd wordt. Daarom is hier een haarstijl die in minder dan een half uur gemaakt kan worden.
 
Hoe een gemixte vlecht maken
 
We beginnen de demonstratie met een oefenhoofd met droog haar dat soepel uitgeborsteld is. Vervolgens werd het haar van het oefenhoofd door beneveling lichtjes bevochtigd met een conditioner die niet uitgespoeld hoeft te worden om het opdelen en vlechten gemakkelijker te maken. Het bevochtigde haar wordt in drie banen opgedeeld:
 
1. Linkerkant, kruin en rechterkant,
 
2. Grote driehoek vanaf voorhoofd naar de kruin,
 
3. Het haar aan de achterkant van het hoofd, vanaf de kruin tot aan het kuiltje in de nek.
 
Dit haar wordt vervolgens in een klitvrij elastiekje voorlopig vastgezet.
 
Ga nu, volgens de Franse vlechttechniek, elke van de voorste secties invlechten en begin hiermee in het midden. Ga zo ver mogelijk door met de vlecht en zorg dat hij er soepel uit blijft zien. Sla de uiteinden van de vlechten terug over het hoofd naar voren en clip ze voorlopig vast zodat ze niet in de weg zitten. Ga verder met het achterhoofd (van kruin tot nek).
 
Neem aan de achterkant van het hoofd het middendeel van het haar tot 4-5 cm boven de haargrens op. Zet het haar eronder voorlopig vast zodat het niet in de weg zit terwijl je werkt.
 
Ga verder met het middendeel en verdeel het gelijkmatig in twee verticale secties. Zet één van deze twee delen voorlopig vast en ga verder met het andere deel. Vlecht de verticale sectie volgens de Franse vlechttechniek en ga ook hiermee door zolang de vlecht er soepel en gelijkmatig uit blijft zien.
 
Nu de eerste vlechten klaar zijn, nemen we de voorste drie vlechten op en maken hier een nieuwe vlecht van. Zodra met deze vlecht de onderrand van de twee zijkanten bereikt wordt, laat de restanten van de zijvlechten dan in het midden mee gevlochten worden. Zet het eind van deze vlecht vast met een klitvrij elastiekje en kam de staart van de vlecht uit om hem er soepel uit te laten zien.
 
Het maken van de stijl: krullen en de finishing touch
 
Nu we klaar zijn met het in te vlechten gedeelte van de stijl, kunnen we de clips verwijderen van het overige haar. We maken deze stijl af door hiervan verticale banen haar van 1,25 cm op te nemen en pijpenkrullen te maken met behulp van een krultang. Zorg er voor elke streng haar steeds met een haarspray te benevelen en ze volledig te laten afkoelen voor er verder mee gewerkt wordt.
 
Wanneer de onderkant van het gehele haar is gekruld, kunnen we het uiteinde van de centrale vlecht gaan krullen door delen van deze streng afzonderlijk en in verschillende richtingen te krullen. Laat ook deze krullen eerst volledig afkoelen en haal dan de vingers door alle krullen om ze iets los te maken en naar wens te stylen.
 
Vernevel een haarspray over het gehele haar, positioneer enkele eigenwijze lokjes in een betere richting en maak deze krullenwaterval vanuit de nek indrukwekkend.
 
De uiteindelijke look is gedetailleerd en gekleed en zeer geschikt voor een gelegenheid in de middag. Het kan voor de avond of een meer formele gelegenheid verder versierd worden met kleine met juwelen bezette speldjes of andere accessoires.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het vlechten van haar