De gedraaide knot

Gedraaide knot
 
Instructies voor een eenvoudig opsteekkapsel
 
En van de grote voordelen van het hebben van lang haar is het kunnen maken van ontelbare verschillende opsteekkapsels. Deze opgestoken kapsels kunnen variren van zeer simpele modellen tot kapsels die uren in beslag kunnen nemen om ze te maken.
 
Wanneer ze op de juiste manier worden gemaakt, kunnen zelfs de meest simpele varianten vele kapsels die geschikt zijn voor de avond veranderen in een zeer geraffineerd en elegant model. Ik zal nu een snel en zeer eenvoudig opgestoken kapsel demonstreren dat er toch erg geraffineerd uitziet.
 
We beginnen met ongewassen haar. Gewoonlijk werken we met haar dat de vorige dag is gewassen en in model is gebracht met een normale hoeveelheid verzorgend product en wel om de volgende reden. Wanneer het haar zojuist is gewassen en van conditioner is voorzien en droog gemaakt, zal het zijdezacht en sluik zijn. Sluik en zijdezacht haar is prachtig wanneer het los gedragen wordt, maar zal in een opgestoken kapsel niet goed blijven zitten.
 
Wanneer je genoodzaakt bent te werken met net gewassen haar, dan is er toch een snelle oplossing. Voeg een styling gel of een verstevigende vloeistof toe op het nog natte haar en fhn het haar droog. Zodra het haar droog is, verdeel je het in dunne segmenten van 2,5 tot 4 cm en vernevelt haarspray over elk segment. Laat de haarspray drogen en borstel vervolgens het haar weer uit. Dit zal het haar voldoende "vies" maken, waardoor het gemakkelijker te stylen zal zijn.
 
Hoe een gedraaide knot maken
 
Benodigdheden:
 
- Grote schuifspelden
 
- Steekspelden
 
- Kammen of andere haaraccessoires voor versiering
 
Buig voorover en borstel het haar vanaf de achterkant van het hoofd naar voren uit. Zodra het haar soepel is, verzameld je het haar bij elkaar in n hand alsof je een paardenstaart boven op het hoofd bij de kruin zou maken. In plaats van het haar vast te binden met en elastiekje, houd je het haar losjes en iets links van het midden en begin het haar tegen de klok in te draaien. Naarmate de draaiing vaster wordt, zal zich een ondersteboven U-vormige bocht gaan vormen.
 
Ga door met het draaien en nu zal zich opnieuw een U-vormige bocht vormen, dat samen met de eerste "U" een cirkel vormt. Ga nog steeds door met draaien, maar leidt dit gedraaide haar achter de eerste "U" en volg hem draaiend zo verder waarbij je het haar onder de eerste cirkel blijft wegsteken. Zodra je dit gehele haar hebt ingedraaid en uit het zicht hebt weggestoken, neem je twee grote schuifspelden om de knot op het hoofd te verankeren door ze in een "X" vorm bij de kruin achter de knot te plaatsen.
 
Denk er hierbij aan dat je de geribbelde zijde naar de hoofdhuid toe plaatst om meer grip en houvast te krijgen. Het is ook heel belangrijk dat de eerste schuifspelden in een "X" vorm geplaatst worden om zo een basis te vormen waarop je eventuele andere schuifspelden kunt plaatsen.
 
Zodra de knot vast zit, kun je kammen of andere haarversieringen naar wens plaatsen. Maak het kapsel met behulp van haarspray af. Vernevel de spray lichtjes op het haar en druk eventuele losse haren, haareinden en kleine lokjes vast.
 
Tenzij je voorbereidingen moet treffen omdat je met net gewassen haar begon, kan dit kapsel binnen 10 minuten gemaakt worden. Het is een heel gemakkelijke stijl, maar ziet er toch elegant en geraffineerd uit. Het is een gemakkelijk trucje om te kennen wanneer de noodzaak zich voordoet er in zeer korte tijd gekleed uit te zien.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mr over opgestoken haar