Het verzorgen van haar extensions

Lang haar met extensions
 
Dus je hebt besloten om extensions aan te brengen of het heeft je zo geïntrigeerd dat je er meer over te weten wilt komen. Of het nu om synthetische of extensies van echte haren betreft, het is belangrijk ze goed te verzorgen, om zo de duurzaamheid te vergroten.
 
Daar mensen nogal wat neer moeten tellen om hun haren te verlengen, is het natuurlijk prettig er zolang mogelijk plezier van te hebben. Ons doel is het meeste en het beste resultaat voor je geld te krijgen.
 
Laten we beginnen bij de basis shampoo. Zorg voor een zachte shampoo en conditioner en bezuinig vooral niet op de kwaliteit. Het zou zonde zijn wanneer je de extensies verpest doordat je geld probeert uit te sparen door goedkope verzorgingsproducten aan te schaffen. Ofwel, goedkoop is duurkoop. Ik heb overigens, via verschillende kanalen, vernomen dat ook dure shampoos soms een negatief effect kunnen hebben. Mochten de extensies dus uitvallen voor de te verwachte datum, neem dan contact op met je stylist. Het zou simpel verholpen kunnen worden door een shampoo zonder conditioneermiddel te gebruiken, of gewoonweg met een ander merk.
 
Wanneer de extensies ingevlochten zijn, hoef je je geen zorgen te maken over dit soort problemen. Wanneer je gedoucht hebt kun je je haar op precies dezelfde manier drogen, als wanneer je dat met je normale haar gedaan zou hebben. Persoonlijk raad ik een föhn aan. De mijne bevalt echt heel goed en menigeen die ik heb gesproken zouden hun haar niet graag op een andere manier drogen.
 
Wat het verven van extensies betreft, dat kun je beter van te voren goed plannen. Je kunt het beste eerst je natuurlijke haar kleuren in de kleur die bij je past, voordat de extensies worden aangebracht. Daarna kan de stylist de kleur van de extensies aanpassen. Synthetisch of echt haar, wanneer je het kleurt lijkt het precies op je echte haar. Zelfs highlights behoren tot de mogelijkheden. Ook kunnen verschillende gekleurde extensies willekeurig worden aangebracht, net als bij de highlights, door gebruik te maken van een kapje waar de lokjes stuk voor stuk doorheen worden gehaald. Wanneer je haarwortels even moeten worden bijgewerkt, neem dan geen risico en laat het de stylist doen.
 
Hoe je haar gemodelleerd kan worden hangt af van het type eigen haar en de lengte ervan. Wanneer je echt haar hebt, kun je het vaak op dezelfde manier blijven modelleren. Maar wanneer je synthetische haarverlengingen hebt aangebracht, is daar iets meer zorg voor nodig. Praat hier over met de stylist. Hij of zij kan je alles vertellen over specifiek jouw nieuwe extensies. Je kunt het haar ook gerust als vlecht, in een staartje of opgestoken dragen. Ook hoofddeksels kun je gewoon opzetten.
 
Met de zomer in aantocht wil je gewoon net als ieder ander een duik in het zwembad of de zee kunnen nemen. Dit zou je niet willen missen omwille van je nieuwe haar. Een badmuts moet altijd van het latex zijn gemaakt. Van beneden naar boven, kam je alle klitten uit je haar, dan maak je twee vlechten zodat het haar goed beveiligd is. Daarna kun je het netjes onder je badmuts stoppen. Na de duik is het ten zeerste aan te raden om direct je haar goed te wassen, zodat eventuele chemicaliën direct verwijderd worden. Gebruik je creativiteit en maak iets leuks van je badmuts. Je kunt bijvoorbeeld wat sterretjes aanbrengen, of glimmertjes. In ieder geval iets wat bij jou persoonlijkheid past.
 
Wanneer het tijd is om de loshangende haren weer weg te werken kan dit op verschillende manieren. De snelste is natuurlijk om ze af te knippen, maar dan houdt je natuurlijk niet zoveel over. Een iets betere en meer voor de hand liggende methode, is natuurlijk om je stylist er even naar te laten kijken. Wanneer je synthetische lokken hebt, kunnen de gebieden die zijn vastgebonden een beetje worden verhit, zodat de lijm zal smelten.
 
Bij natuurlijke extensies wordt er een speciale substantie aangebracht, die helpt om de verbindingen losser te maken. Vanaf dat moment kun je er mee spelen. Wanneer alles goed gedaan is, zal je natuurlijke haar en je hoofdhuid in goed conditie zijn gebleven. Je kunt er nog de zelfde dag voor kiezen om nieuwe extensies aan te brengen. Mocht er toch wat schade zijn aangericht dan is het raadzaam om het probleem op te lossen, voordat je haren toevoegt.
 
Praat goed met je stylist zodat je een goede ervaring krijgt tijdens je reis binnen de wereld van extensions. Er zijn veel dingen die fout kunnen gaan, dus doe je huiswerk en vind een stylist die op dit gebied veel ervaring heeft en vooral ook iemand die je vertrouwd.
 
Ik zou zeker adviseren om naar referenties te vragen, kijk gewoon eens of je wat klanten te spreken kunt krijgen die extensions hebben laten zetten en vraag desnoods om wat foto's. Een foto is meer waard dan duizend gesproken woorden. Wanneer je naar een foto kijkt van NA de behandeling en die ziet er slechter uit dan de foto van VOOR de behandeling, dan adviseer ik een deurtje verder te lopen, naar een andere salon. Onthoudt dat je met goed geld komt betalen en dat je daar goed werk voor mag verwachten!
 
©Kapsels.net
Foto: Focus and Blur/Shutterstock
 
Zie ook: Méér over extensions