Het verzorgen van extensions

Lang haar met extensions
Foto: Shutterstock
Dus je hebt besloten om extensions aan te brengen of het heeft je zo geïntrigeerd dat je er meer over wilt weten. Of het nu om synthetische extensions of extensions van echt haar gaat, het is belangrijk om ze goed te verzorgen om de duurzaamheid te vergroten.
 
Aangezien mensen nogal wat geld uitgeven om hun haar te verlengen, is het natuurlijk prettig om er zo lang mogelijk plezier van te hebben. Ons doel is om het meeste en beste resultaat voor je geld te krijgen.
 
Laten we beginnen met de basis: shampoo. Zorg voor een milde shampoo en conditioner en bespaar vooral niet op de kwaliteit. Het zou zonde zijn om de extensions te beschadigen door goedkope verzorgingsproducten te gebruiken. Goedkoop is vaak duurkoop. Ik heb overigens van verschillende bronnen vernomen dat zelfs dure shampoos soms een negatief effect kunnen hebben. Als de extensions dus uitvallen vóór de verwachte datum, neem dan contact op met je stylist. Het probleem kan misschien eenvoudig worden verholpen door een shampoo zonder conditioner te gebruiken, of gewoonweg een ander merk te proberen.
 
Als de extensions ingevlochten zijn, hoef je je geen zorgen te maken over dergelijke problemen. Na het douchen kun je je haar op precies dezelfde manier drogen als je zou doen met je eigen haar. Persoonlijk raad ik een föhn aan. De mijne bevalt echt heel goed en veel mensen met wie ik gesproken heb, drogen hun haar ook liever op die manier.
 
Wat betreft het verven van extensions, is het beter om dit van tevoren goed te plannen. Je kunt het beste eerst je eigen natuurlijke haar verven in de gewenste kleur voordat de extensions worden aangebracht. Daarna kan de stylist de kleur van de extensions aanpassen. Of het nu synthetisch haar of echt haar is, wanneer je het verft, zal het er precies uitzien als je eigen haar. Zelfs highlights zijn mogelijk. Ook kunnen verschillende gekleurde extensions willekeurig worden aangebracht, vergelijkbaar met highlights, door gebruik te maken van een kapje waar de plukjes haar één voor één doorheen worden gehaald. Als je je haarwortels bij wilt werken, neem dan geen risico en laat de stylist dit doen.
 
Hoe je je haar kunt stylen, hangt af van het type en de lengte van je eigen haar. Als je echt haar hebt, kun je het vaak op dezelfde manier blijven stylen. Maar als je synthetische haarextensies hebt, vereist dit iets meer zorg. Bespreek dit met de stylist. Hij of zij kan je alles vertellen over jouw specifieke nieuwe extensions. Je kunt het haar ook gerust vlechten, in een staart doen of opsteken. Ook kun je gewoon hoofddeksels dragen.
 
Met de zomer in aantocht wil je net als ieder ander kunnen zwemmen in het zwembad of de zee. Je wilt niet dat je nieuwe haar je hiervan weerhoudt. Gebruik altijd een badmuts van latex. Kam je haar van beneden naar boven om klitten te verwijderen, maak dan twee vlechten om het haar goed vast te zetten. Daarna kun je het netjes onder de badmuts stoppen. Na het zwemmen is het sterk aanbevolen om direct je haar goed te wassen, zodat eventuele chemicaliën direct worden verwijderd. Wees creatief en maak iets leuks van je badmuts. Je kunt bijvoorbeeld sterretjes of glimmertjes toevoegen, iets wat bij jouw persoonlijkheid past.
 
Haar met extensions die met lijm bevestigd werden
Foto: Shutterstock
Wanneer het tijd is om de loshangende haren weer weg te werken, zijn er verschillende manieren om dit te doen. De snelste manier is natuurlijk om ze af te knippen, maar dan houd je niet zoveel haar over. Een iets betere en logischere methode is om je stylist er even naar te laten kijken. Als je synthetische lokken hebt, kunnen de vastgebonden gebieden voorzichtig worden verhit, zodat de lijm smelt.
 
Bij natuurlijke extensions wordt er een speciale substantie aangebracht om de verbindingen losser te maken. Vanaf dat moment kun je ermee aan de slag. Als alles goed is gedaan, blijven je natuurlijke haar en hoofdhuid in goede conditie. Je kunt er zelfs voor kiezen om op dezelfde dag nieuwe extensions te laten plaatsen. Als er toch wat schade is aangericht, is het raadzaam om het probleem op te lossen voordat je nieuwe haren toevoegt.
 
Communiceer goed met je stylist, zodat je een goede ervaring hebt tijdens je reis in de wereld van extensions. Er zijn veel dingen die fout kunnen gaan, dus doe je huiswerk en vind een stylist die veel ervaring heeft op dit gebied en vooral iemand die je vertrouwt.
 
Ik zou zeker aanraden om referenties te vragen. Probeer in contact te komen met klanten die extensions hebben laten zetten en vraag desnoods om foto's. Een foto zegt meer dan duizend woorden. Als je naar een foto kijkt NA de behandeling en het ziet er slechter uit dan op de foto VOOR de behandeling, dan raad ik je aan om naar een andere salon te gaan. Onthoud dat je goed geld betaalt en daar goed werk voor mag verwachten!
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over extensions