Haar met het scheermes geknipt


Interessant genoeg doet deze look onmiddellijk denken aan een jonge Nelly Furtado in haar glansperiode. Het rijke middenbruine haar van het model heeft een koude chocoladekleurige ondertoon, terwijl de kapper enkele dunne lichtbruine highlights incorporeerde om wat extra dimensie en glans te geven aan het kapsel.
 
De halflange laagjes zijn aaneengeschakeld, maar werden uitgedund en kregen textuur, eerst met een uitdunschaar bij de haarpunten en daarna met een scherp scheermesje voor dimensie binnen dat kader.
 
Scheermesjes uit een kapsalon kunnen de ergste nachtmerrie worden van een leerjongen of leermeisje (en zelfs nog slechter voor de klant als de zaken fout aflopen). Het kan ook één van de meest waardevolle tools van de professionele kapper zijn. Zoals getoond op deze foto, geven laagjes met textuur een uitzonderlijk pittig gevoel aan een haarsnit indien correct uitgevoerd.
 
De bruine haarkleur van het model past mooi bij haar lichtjes getaande huid en groene ogen, terwijl het witte topje geen enkele aandacht afleidt van deze prachtige snit.
 
Lang kapsel met een pittig gevoel
 
Het knippen en stylen van lang haar
 
Haarmodel
 
Collectie: Flave
 
Haar: Eric Zemmour
Haarkleuring: Laetitia Immordino, Laura Manaira & Adrien Maissa
Make-up: Niels
Styling: Louis Bohème
Fotografie: Gérard Taride
 
Zie ook: Lange kapsels