Moderne A-lijn Bob


De Coupe: Wat we in dit kapsel zien is een moderne variatie op de klassieke A-lijn bob. De kniplijn is hoog gehoek in het kruingebied en vervolgt zijn weg maar verschillende punten van het gezicht voor een asymmetrisch kapsel. De haareinden hebben met een scheermes structuur gekregen en de pony is in een hoek geknipt in de richting van de langere kant van het kapsel.
 
De Kleur: Hier is kleur gebruikt om het kapsel te accentueren en meer definitie te geven door gebruik te maken van een donkerdere kleur om de pony te benadrukken. Het haar boven op het hoofd en aan de zijkanten en achterkant bestaat uit een bleek goudblond dat in lagen bovenop de donkerdere pony een enorm gevoel van diepte aan het kapsel geeft.
 
De Styling: Het traditionele sluike korte kapsel heeft een zachtere uitstraling gekregen en bovendien een speels tintje door met het scheermes textuur aan te brengen en door gericht gebruik te maken van kleur. Om het kapsel te maken wordt het haar steil geföhnd en wordt een gehoekte scheiding aangebracht.
 
De pony wordt met behulp van een straightener glad gemaakt om een sluik gordijn boven de ogen te vormen, terwijl het hier boven liggende blonde haar soepeler gelaten wordt en meer definitie krijgt door het aanbrengen van een kleine hoeveelheid pommade om wat structuur in het van textuur voorziene haar aan te brengen.
 
Haar: Jennifer Wilson
Collectie: 2005
Make-Up: Margita Skrenkova
Styling: Anna Slezakova
Foto: Thomas Beran