U bent hier:   Home  ›  Hoe  ›  Haarverzorging  ›  Alternatieve Haarverzorging  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Haar oplichten

• Laat enkele eetlepels kamillebloempjes enkele uren weken in lauw water of 10 minuten koken en gebruik dit aftreksel gezeefd als laatste spoeling. Herhaal dit regelmatig bij het haren wassen. Het haar zal tot enkele tinten lichter opbleken.
 
• Voeg enkele druppels kamille olie toe aan de shampoo tijdens het haren wassen. Ook dit moet regelmatig herhaald worden.
 
• Naar zeggen kan het haar n of twee tinten opgelicht worden door het haar na het wassen te behandelen met citroensap dat men op het haar laat opdrogen. Het haar zou vervolgens worden opgelicht door het droog te fhnen of door het door de zon te laten drogen. Een half kopje citroensap kan ook vermengd met twee kopjes water als laatste spoeling gebruikt worden. Maar het zijn de zuurstof in combinatie met de UV-straling die het haar laten opbleken, Het fruitzuur uit het citroensap sluit de haarschubben, waardoor het haar gaat glanzen en lichter lijkt.
 
©Kapsels.net
 
Meer middeltjes uit grootmoeders tijd
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact