Zichtbare extensions

Haar met extensions
Foto: Ardni/Shutterstock
Vraag: Mijn haar is tamelijk kort, zo ongeveer 2 cm onder mijn schouders. Ik heb extensions die ik probeer te dragen, maar het is heel zichtbaar dat ik haarverlengingen heb. Het is erg duidelijk te zien waar mijn echte haar eindigt. Mijn echte haarpunten zijn extreem zichtbaar.
 
Mijn haar is erg dun, dus ik weet niet of extensions iets voor mij zijn, omdat mijn haar te dun is. Of ligt het misschien aan de snit? Help me alstublieft. Ik heb echt extensions nodig. Ik kan mijn korte haar niet uitstaan.

 
Antwoord: Het succes van extensions ligt vaak in de snit van uw eigen haar.
 
U moet uw haar laten knippen in een gelaagd kapsel, om de lijn waar uw eigen haar eindigt en waar de extensions beginnen, te verdoezelen, om zo een vermengd effect te creëren. Dit betekent dat u uw bovenste lagen korter moet laten knippen, maar zonder daarom noodzakelijk lengte te verliezen bij uw eigen haar.
 
De bedoeling is om het haar in lagen te knippen op zo’n manier dat het de lijn waarover u het hebt – waar uw eigen haar eindigt en uw extensions zichtbaar zijn – maskeert. U moet eveneens uw extensions een beetje laten in laagjes knippen.
 
Het probleem met dun haar is dat het onnatuurlijk oogt met dikke extensions die uitsteken onderaan uw eigen dunner haar. Door uw extensions dus een beetje uit te dunnen, zal het moeilijker of haast onmogelijk zijn om te zien waar uw eigen haar eindigt en de haarverlengingen starten.
 
Neem uw extensions mee naar uw kapper en leg hem uit waar u mee zit en wat u wilt bereiken. Ofwel zal de kapper eerst uw eigen haar knippen in een meer gelaagde snit en dan de extensions inbrengen om ze daarna wat in laagjes te knippen. Ofwel zal hij eerst de extensions aanbrengen en dan uw haar knippen. Dit is aan de persoonlijke voorkeur van de kapper.
 
Zorg er ook voor dat de kleur van uw eigen haar past bij de kleur van uw extensions. Anders zult u die lijn niet kwijtraken door enkel te knippen. Ofwel kunt u uw haar in de passende kleur verven ofwel kunt u extensions kopen die perfect passen bij uw haar. Vraag aan uw kapper om u ook hiermee te helpen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over haarverlengingen