Wortellift

Haar met wortellift
Foto: Hugo Felix/Shutterstock
Vraag: Ik heb van nature krullend haar en heb ontdekt dat het gebruik van de stijltang na het föhnen de beste manier is om mijn haar te straightenen. Maar de stijltang heeft de neiging om mijn haar bovenaan plat te maken.
 
Kan ik iets doen om het een beetje volume te geven na gebruik van de stijltang?

 
Antwoord: De beste raad die ik u kan geven is dat u ervoor zorgt dat u tijdens het föhnen veel wortellift gebruikt. Daarna gaat u met de stijltang door het haar in een opwaartse beweging en niet neerwaarts zoals traditioneel of horizontaal.
 
Hou het beginpunt ongeveer 2 cm weg van de hoofdhuid en glijd de stijltang langs het haar recht vanuit de hoofdhuid. Laat de segmenten die behandeld werden, afkoelen vooraleer u met de kam door het haar gaat. Zo zou het haar vol moeten blijven bij de kruin en bekomt u toch een gladde, steile afwerking van uw kapsel.
 
Er bestaan een aantal producten die bestemd zijn om de wortels te liften. Die kunt u eventueel gebruiken om te verhinderen dat het haar bovenaan plat valt. Gewoonlijk zijn dit sprays die onmiddellijk op de kruin gespoten worden vóór het föhnen. Ze geven het haar méér structuur en creëren een vollere look.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe je haar föhnen