Kapsel voor uitdunnend haar

Het haar van een man knippen
Foto: Pressmaster/Shutterstock
Vraag: Welk kapsel raadt u aan voor uitdunnend haar bij mannen? Ik heb een spuuglok en mijn haar wordt dunner aan de zijkanten ervan en een beetje in het midden erachter. Ik ben nog maar 25 jaar en wil mijn haar echt nog niet afscheren!
 
Antwoord: Ik haat het om het te moeten zeggen, maar het klinkt alsof u androgene alopecia (mannelijke kaalheid) aan het ontwikkelen bent.
Androgene alopecia komt vaak voor bij mannen en kan reeds beginnen op de leeftijd van 17 of 18 jaar (alhoewel de gewoonlijke leeftijd rond de 30 jaar is). (En van mijn vrienden was volledig kaal toen we afstudeerden.) De progressie hangt af van genetische factoren en kan nogal verschillen van persoon tot persoon.
 
Er bestaan behandelingen voor mannelijk haarverlies, sommige op voorschrift en andere vrij verkrijgbaar. Veel mannen hebben spectaculaire resultaten gezien met deze producten, maar u moet beseffen dat zelfs als deze geneesmiddelen bij u werken, u die voortdurend zult moeten gebruiken. Stopt u ermee, dan zult u al het haar dat u terugwon, opnieuw verliezen.
 
Wat het stylen van uitdunnend haar betreft, vermijdt u best langere kapsels. Dun haar ziet er namelijk t draderig uit wanneer het lang is. Een goed kapsel dat er netjes uitziet en flatterend is: knip het haar aan de bovenkant van het hoofd waar het aan het uitdunnen is, op zon manier dat de haren in het midden van de bovenkant zullen reiken tot de bovenste zijde van het hoofd of een klein beetje korter. De kortere lengtes die elkaar overlappen zullen het haar er dikker doen uitzien. Het haar kan naar voor of schuin in een hoek gekamd worden en zo de spuuglok minimaliseren.
 
Wilt u uw haarverlies een halt toeroepen of omkeren, spreek dan met uw dokter over een behandeling. Hij kan u zeggen welke behandeling het best past bij uw noden en levensstijl.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Kapsels voor mannen