Haar op het strand

Vrouw met blond haar
Foto: Shotprime Studio/Shutterstock
Vraag: Hoe kan ik mijn haar onder controle houden op het strand? Ik heb haar zoals de actrice Loni Anderson en wanneer ik naar het strand ga, is het bangelijk.
 
Wat kan ik doen om mijn haar gladder te doen lijken zonder dat het er plat uitziet, want ik heb een beetje hoogte nodig bovenaan? Bedankt.

 
Antwoord: Wanneer u het hebt over “onder controle houden”, bedoelt u dan kroeshaar veroorzaakt door de warmte en het vocht vermijden? Indien ja, dan kunt u gewoonlijk goede resultaten bekomen met een gladmakend serum tijdens het stylen, samen met een sterk steungevend stylingproduct.
 
Het gladmakend serum helpt om een laagje te leggen op de haarschacht en verhindert dat vocht binnendringt en kroes veroorzaakt. Na het stylen moet u het haar bespuiten met haarlak om de cuticula verder te doen sluiten en het haar op zijn plaats te houden.
 
Bedoelt u echter het haar in de wind onder controle houden op het strand, dan zou ik bovenstaande behandeling aanbevelen plus het gebruik van enkele tools om het haar vast te maken, zoals een zijden sjaal rond het hoofd gewikkeld om u wat controle over uw haar te geven.
 
Is het probleem gewoon een kwestie van wat extra “textuurbescherming”, gebruik dan een leave-in conditioner tijdens het stylen en gebruik lak op het afgewerkte kapsel om de cuticula te doen sluiten. Zo wordt de cuticula glad, blijft het vochtgehalte behouden en krijgt het haar een zijdezachte textuur, zodat de wind minder klitten zal veroorzaken.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Haarverzorging in de zomer