Gestraightened haar en vocht

Vrouw met gestraightened haar
 
Vraag: Ik heb van nature krullend en dik haar. Ik heb het in laagjes laten knippen, zodat het niet zo dik is en ik straighten het om de krullen kwijt te raken. Ik hou van mijn haar zoals het nu is, maar waar ik woon, regent en sneeuwt het veel en wanneer mijn haar ook maar een klein beetje nat wordt, gaat het weer krullen.
 
Ik wil me echt niet meer verstoppen voor het weer, dus vroeg ik me af of er iets is wat ik in mijn haar kan doen zodat ik er niet moet mee inzitten dat het nat wordt.

 
Antwoord: Kies voor stylingproducten die silicone bevatten, wat helpt om een laagje te leggen op de haarschacht en vocht insluit (en uitsluit). U kunt ook haarlak gebruiken om uw kapsel langer te doen houden. Door haarlak te spuiten op het haar vooraleer te straightenen (en die volledig te laten drogen vooraleer u de stijltang gebruikt), legt u een laagje op het haar, wat helpt om te weerstaan aan vocht.
 
Doe ook na het straightenen lak op het haar om het haar verder af te dichten. Laat de lak volledig opdrogen en kam of borstel daarna het haar om vrijheid van beweging te verzekeren en te zorgen voor een zachte, natuurlijke look.
 
Natuurlijk bestaan er alternatieven voor het dagelijks straightenen. U kunt eventueel n van de vele chemische straightening behandelingen overwegen. Er is de thio-straightening (die werkt zoals een traditionele permanent: er wordt geen ernstige schade toegebracht aan het haar, op voorwaarde dat de toepassing goed uitgevoerd wordt) of u kunt kiezen voor thermale reconstructie/Japans straightenen, wat harder is voor het haar.
 
Wat u verkiest hangt af van de gewenste resultaten. Sommige methodes reduceren enkel het krulniveau in het haar en zullen u een kapsel geven dat grotendeels steil is, terwijl andere methodes (zoals de thermale reconstructie) volledig steil haar geven dat glad en zijdezacht is en droogt in een fractie van de tijd die nodig was vr het straightenen.
 
De kostprijs van het straightenen hangt af van de gekozen methode en hangt ook af van factoren zoals woonplaats en het aantal concurrerende salons in uw streek. Het goede nieuws is dat deze behandelingen aan belang gewonnen hebben en dat de algemene kostprijs ervan dan ook gedaald is, maar ik zie toch nog prijzen die gaan van 150 tot 500 euro.
 
©Kapsels.net
Foto: Spaxiax/Shutterstock
 
Zie ook: Mr over haar straightenen