Remy haar of remi haar

Afgeknipt haar
 
Vraag: Wat is remi haar of remy haar (ik weet niet welke spelling correct is)? Bestaan er verschillende varianten?
 
Antwoord: Beide spellingen zijn juist, alhoewel de meest voorkomende schrijfwijze “remy” is.
 
Remy haar is gewoonlijk Indiaans van oorsprong. Het is een term die verwijst naar menselijk haar dat op zo’n manier vergaard werd dat de schubben in dezelfde richting wijzen als de haren ernaast. Bij andere methodes om haar te verzamelen voor pruiken en extensions, wordt het haar gewoon van het hoofd geschoren en vergaard zonder te kijken naar de richting waarin de haarschubben zich bevinden.
 
Haar waarvan de schubben in tegengestelde richting wijzen, gaat snel klitten en krijgt snel knopen. Dit willekeurig verzamelde haar moet dan chemisch behandeld worden om de cuticula (schubbenlaag) te verwijderen van de haarschacht om vezels te bekomen die kunnen gebruikt worden voor extensions, pruiken en haarstukjes. Het resultaat is een goedkoop product, maar de sterkte en veelzijdigheid zijn bijlange niet zo groot als bij onbehandelde haarvezels.
 
Remy haar wordt van het hoofd van donoren genomen op zo’n manier dat de haarschubben allemaal in dezelfde richting wijzen. Dit betekent dat het haar zachter en zijdeachtiger is en bruikbaar is voor pruiken, extensions en haarstukjes van hogere kwaliteit.
 
Remy haar is niet noodzakelijk onbehandeld haar, want het mag gekleurd of gepermanent worden. De kenmerkende eigenschappen zijn een cuticula die intact is en de manier waarop het verzameld werd.
 
©Kapsels.net
Foto: Golfx/Shutterstock
 
Zie ook: Yak haar