Man knipt het haar van zijn vrouw

Man die klaar staat met de schaar om het haar van zijn vrouw te knippen
Foto: Africa Images/Canva
Vraag: Mijn man heeft totaal geen ervaring met het knippen van haar, maar hij zou graag willen weten hoe het voelt om mijn haar bij te knippen. Is het normaal dat mannen soms het haar van hun vrouw knippen? Wat denk jij? Is het een goed idee om hem het te laten doen? We hebben een professionele schaar en een kappersmantel gekocht een tijdje geleden, maar we hebben het nog nooit gebruikt.
 
Mijn haar valt net onder mijn schouders. Ik zou het graag wat korter willen, maar mijn man gaat nooit akkoord als ik voorstel om het korter te knippen. Nu hij zelf een stukje van mijn haar wil afknippen, lijkt het een perfecte gelegenheid om wat lengte kwijt te raken. En als hij toevallig goed is in het knippen van mijn haar, kunnen we wat geld besparen.

 
Antwoord: Het is niet ongebruikelijk dat echtgenoten en vriendjes het haar van hun partner knippen. Je haar door hem laten bijknippen kan een leuke activiteit zijn en ik denk zelfs dat het jullie relatie kan versterken. De knipsessie kan een plezierige ervaring zijn, maar het is belangrijk om het met realistische verwachtingen te bekijken. Als je bereid bent risico's te nemen en dit ziet als een leuk experiment, dan denk ik dat het een goed idee is om hem je haar te laten knippen.
 
De professionele schaar en de kappersmantel zijn al een goede start. Haar knippen vereist vaardigheid en kennis van kniptechnieken, maar hoewel je man geen professionele ervaring heeft, kan hij het al doende leren. Wie weet heeft hij wel een natuurlijke aanleg voor het knippen van haar. Haar knippen is in zekere zin een vorm van kunst. Sommige mensen hebben er talent voor, anderen niet.
 
Communiceer openlijk over jullie verwachtingen en bespreek de gewenste haarlengte om misverstanden te voorkomen. Dit zorgt ervoor dat jullie je allebei er goed bij voelen. Het is het beste om voorzichtig te beginnen. Begin met het knippen van slechts een klein stukje haar, en wanneer jullie beiden tevreden zijn met het resultaat, kan hij meer knippen.
 
Ik ben het met je eens. Je man een stukje van je haar laten knippen is een uitgelezen kans om de kortere haarlengte te bereiken die je altijd al wilde. Vanuit een psychologisch oogpunt is het voor hem een heel ander verhaal als hij zelf deel uitmaakt van het knipproces. Het is een uitstekende gelegenheid om het taboe van korter haar te doorbreken. Het leuke is dat hij het zelf zal doorbreken, zonder druk van jouw kant.
 
Wees je goed bewust van de risico's. Het is belangrijk om de potentiŽle nadelen af te wegen en open te staan voor de mogelijkheid dat je professionele hulp zal moeten inschakelen om slecht geknipt haar te corrigeren. Het resultaat van zijn knippoging kan ongelijk zijn, waardoor er meer haar moet worden afgeknipt om het te proberen te corrigeren. Deze tweede poging kan ook weer ongelijk zijn, waardoor er meer geknipt moet worden, ... Er is een potentieel risico dat je in een vicieuze cirkel belandt, met steeds meer haar op de vloer en minder op je hoofd.
 
Pas afgeknipt haar dat op de vloer ligt
 
Ik ken persoonlijk een stel dat in deze gevreesde vicieuze cirkel terechtkwam. Zij wilde een bob op schouderlengte, en haar man stemde in om haar haar te knippen. Het leek eenvoudig en risicovrij. Haar haar was perfect steil en hij hoefde slechts ongeveer 10 centimeter te knippen. Ze begonnen aan de knipsessie, vol vertrouwen en overtuigd van een positief resultaat. Ze hadden geen idee van de stress die hen te wachten stond in het komende uur.
 
Vanaf het begin ging het mis. Eťn kant van de bob was korter dan de andere, en er moest meer haar worden afgeknipt in een poging om het te corrigeren. Dat ging ook mis, en zo ging het door. Het eindresultaat was een erg slecht geknipte korte bob op kinlengte. Gelukkig konden ze er allebei om lachen. De volgende dag ging ze naar een kapsalon om het te laten corrigeren en dus nog korter te knippen. Hun knipavontuur eindigde met een schattig kort kapseltje in plaats van een lange bob.
 
Als je avontuurlijk bent en het jullie beiden niet uitmaakt als het misgaat en misschien eindigt met een kort kapsel, ga ervoor. Maar als een van jullie het erg zou vinden als de uitkomst van de knippoging van je man rampzalig is, is het misschien toch beter om je haar professioneel te laten knippen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe haar knippen