Lang haar voor een kleine vrouw

Kapsel voor een kleine vrouw
 
Vraag: Ik ben klein (1,5 m) en hou van lang haar, maar zo zie ik er kleiner uit. Wat zou ik moeten doen? Ik heb een ovalen gezicht. Welk kapsel zou mij goed staan?
 
Antwoord: Het is erg moeilijk om voorstellen te doen voor kapsels zonder de persoon in kwestie te zien en zonder over méér info te beschikken. Niettemin vindt u hieronder enkele tips die u kunnen helpen bij het nemen van een beslissing.
 
Als kleine vrouw weet u als geen ander dat lang haar iemand kleiner kan maken. Lang haar trekt de aandacht van de kijker in een verticale lijn, wat betekent dat de kijker plots aandacht besteedt aan uw lengte, eerder dan aan uw haar.
 
Alhoewel, lang haar is een relatief begrip. Als iemands haar 30 cm lang is en de dame in kwestie 1,75 m, dan zal het haar waarschijnlijk tot de toppen van haar schouders reiken. Maar bij een vrouw van 1,50 m zal het haar tot onder de schouders komen. U moet in gedachten houden dat bij een flatterend kapsel alles draait om evenwicht.
 
Voor u – als dame van 1,5 m – zal een kapsel dat net boven de schouders valt er nog steeds lang uitzien, maar het zal uw voorkomen niet korter maken dan u echt bent. Net als bij alle andere dingen bij een dame die klein is, moet u aan uw haarlengte denken in kortere termen. Zeven cm haar verliezen of winnen is in uw geval een grotere verandering dan bij iemand die 20 cm groter is.
 
©Kapsels.net
Foto: Undrey/Shutterstock
 
Zie ook: Wat doet je kleiner lijken: lang haar of kort haar?