Halflang herenkapsel en laagjes

Laagjes knippen bij een jongen
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik ben een jongen van 24 jaar en ik wil graag mijn haar wat langer laten groeien (een halflang kapsel). De vorm van mijn hoofd is smal. Ik heb dus een wat langwerpig hoofd met een hoog voorhoofd. Ik zit eraan te denken om een pony te nemen die mijn voorhoofd als het ware verbergt.
 
Het gekke aan mijn haar is dat het niet steil is, maar ook niet krullend. Ik weet niet precies hoe ik het moet uitleggen, maar het lijkt alsof het tussen steil haar en krullen in zit (het loopt niet helemaal strak/recht). Moet je voor een middellang kapsel per se heel steil haar hebben of maakt dit niet zoveel uit?
 
Een andere vraag gaat over laagjes in het haar. Ik heb een paar keer gelezen dat wanneer je een langwerpig gezicht hebt en je je haar wat langer draagt, je dan laagjes zou kunnen aanbrengen. Mijn vraag is: wat zijnlaagjes eigenlijk?
 
Verder hoor ik vaak van kappers dat ik mooi haar heb. Mijn haar is echter wel vrij dik en ik weet ook niet of dit een probleem vormt voor een middellang kapsel. Ik heb op jullie website enkele kapsels bekeken en mijn haar lijkt het meeste op dit kapsel. Het is op dit ogenblik echter wel een stuk korter, met name de zijkanten en pony.

 
Antwoord: Zoals je je haar omschrijft, denk ik dat het kapsel van op de foto heel goed bij je kan. Ook al heb je wat slag in je haar, dit staat juist wel lekker nonchalant.
 
Om je voorhoofd minder te doen opvallen, zou ik het haar inderdaad net als op de foto in een schuine pony laten knippen.
 
Laagjes maken een kapsel speels en maken het gezicht ook voller. Laagjes zijn de verschillende lengtes in een kapsel.
 
Ik denk dat je je haar nog wel even moet laten groeien voor dit kapsel, maar je pony en de bovenkant van je haar kan je nu al wel wat platter gaan dragen zoals op de foto. Zo krijg je toch alvast een indruk van wat het gaat worden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Herenkapsels