Extensions en bescherming tegen warmte

Lotion op het haar spuiten
Foto: Puhhha/Shutterstock
Vraag: Mag ik een lotion die beschermt tegen warmte gebruiken op haarverlengingen?
 
Antwoord: Het antwoord op deze vraag hangt volledig af van het soort extensions en de methode die gebruikt werd om ze te plaatsen.
 
Extensions van hoge kwaliteit (en hoge kostprijs) die gemaakt zijn van menselijk haar en bedoeld zijn om opnieuw gestyled te worden volgens de wensen van de drager, krijgen best een tegen warmte beschermende lotion op vooraleer ze blootgesteld worden aan een fhn of stijltang.
 
Maar bij sommige extensions is restylen helemaal niet de bedoeling. Het gaat hier gewoonlijk om tijdelijke extensions die bedoeld zijn als accentstuk en accessoire. Die kunnen gemaakt zijn van menselijk haar, maar werden behandeld voor uniformiteit en langdurige styling.
 
Ik veronderstel dat u hier verwijst naar professioneel aangebrachte extensions. In dit geval MOET u de verzorgingsinstructies volgen van de kapper die ze aanbracht. Dit kan omvatten maar is niet beperkt tot het gebruik van de producten aanbevolen door uw kapper. In veel gevallen kunt u geen klacht indienen ivm kwaliteit of levensduur van de extensions wanneer u niet de aanbevolen producten gebruikt.
 
Doet u met andere woorden niet wat uw kapper zegt, dan vervalt het recht op klagen als uw extensions er slecht uitzien. Gebruikt u geen aanbevolen producten (met inbegrip van specifieke merken van het salon), dan vervalt elke garantie.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mr over extensions