Haar dat gestopt is met groeien

Vrouw met een haarprobleem
Foto: Zhur Sa/Shutterstock
Vraag: Hallo, ik ben een vrouw van 42 jaar en het haar boven mijn oren is aan beide kanten gestopt met groeien. Het is een kleine 8 cm lang en groeit gewoon niet verder en dit is nu reeds 3 jaar zo. Ik moet het bedekken met het lange haar erboven om het te verbergen. Help me aub!
 
Antwoord: De eerste vraag die ik moet stellen is of er enig teken van afbreken is bij het haar boven uw oren. Ik denk van niet, anders had u dit wellicht gezegd en indien het stoppen met groeien te maken had met beschadiging door styling, dan had u in die drie jaar wellicht reeds de link gelegd.
 
Is het mogelijk dat deze haren al altijd slechts tot deze lengte gegroeid waren? Of zijn ze in het verleden al langer geweest?
 
Ik raad aan om een dermatoloog op te zoeken en zijn advies in te winnen. Wanneer het gaat om haargroei en haarverlies, dan kan een schoonheidsspecialist daar eigenlijk geen advies over geven. Dit is het domein van een dokter. De dermatoloog zal u minstens kunnen vertellen of het probleem medisch of genetisch van oorsprong is.
 
Persoonlijk heb ik ook kleine deeltjes haar die enkel tot op een bepaalde lengte groeien, maar dit is al altijd zo geweest. Misschien is dit bij u ook het geval, maar zonder te weten of het een relatief recente ontwikkeling is, kunt u natuurlijk niet zeker zijn. Het is beter om voorzichtig te zijn en een dokter te raadplegen.
 
©Kapsels.net

Zie ook: Méér vragen over haargroei