Gekleurd haar straightenen

Vrouw met gekleurd haar
Foto: Juice Team/Shutterstock
Vraag: Ik wil mijn haar permanent laten straightenen maar onlangs liet ik het kleuren (zo’n 2 maanden geleden). Hoe veilig is het om het nu te straightenen?
 
Ik weet nog niet of ik naar een kapsalon zal gaan of het thuis zelf zal doen. Mijn haar reikt tot net onder de schouders, maar het is erg dik en golvend. Bedankt.

 
Antwoord: Een behandeling is veilig wanneer de conditie van het haar goed is. Wanneer er twijfel is, moet u steeds een test uitvoeren op het haar door een lok aan de chemicaliën bloot te stellen vooraleer u het hele haar behandelt.
 
Zolang uw haar in goede vorm is, is alles ok. U moet echter wel weten dat permanente golving en thio-straightening peroxide gebruiken als neutralisator en dit zorgt ervoor dat de kleur wat kan vervagen.
 
Gezien de lengte, golving en dichtheid van uw haar, zou ik aanraden om naar een kapsalon te gaan voor het straightenen. Het haar zal moeten gekamd worden om het steil te houden tijdens de behandeling en de hoeveelheid haar die u hebt, zal het moeilijk maken voor u om het straightenen zelf uit te voeren.
 
Een bijkomend voordeel hiervan is dat een professional een visuele analyse van uw haar kan maken en kan bevestigen dat het haar op een veilige manier kan behandeld worden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het straightenen van haar