Extensions en het verven van haar

Een keuze maken uit verschillende haarkleuren
Foto: Shutterstock
Vraag: Ik heb net extensions laten aanbrengen en nu moet ik mijn echte haar verven. Kan dit of zal mijn kapster zeggen dat dit niet kan omwille van mijn haarverlengingen?
 
Antwoord: Dit zal afhangen van het type extensions en van het feit of ze al dan niet chemische behandelingen kunnen ondergaan.
 
Veel haarverlengingen gemaakt van menselijk haar kunnen makkelijk opnieuw gekleurd worden om te passen bij en zich te vermengen met het natuurlijke haar van de persoon in kwestie.
 
Andere extensions echter, vooral diegene die gemaakt zijn van synthetische vezels of van zwaar behandeld menselijk of dierlijk haar, kunnen niet op een veilige manier blootgesteld worden aan verdere chemische behandeling.
 
En dan is er nog de reactie tussen de haarkleurformule en het bevestigingsmiddel van de extensions. (Bij geweven extensions hoeft u zich daar niet zo’n zorgen om te maken.)
 
Ik kan u dus niet echt vertellen wat uw kapster u zal vertellen. Sommige kappers voelen zich niet zo goed bij het kleuren of permanenten van extensions omdat ze niet zo vertrouwd zijn met de technieken en het risico niet willen lopen om de haarverlengingen te beschadigen, want dit is gewoonlijk iets duurs.
 
U kunt het best opnieuw naar het salon gaan waar u de extensions kreeg en u daar laten informeren.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over extensions