Laagjes laten verdwijnen

Knipgrage kapster
Foto: Krakenimages/Shutterstock
Vraag: Mijn haar was steeds op een lengte over mijn schouders met pony.
Nu heb ik het een keer in lagen laten knippen, omdat men steeds zegt dat je dan méér volume hebt.
 
De kapper was echter té fanatiek: lagen aan de zijkant, lagen aan de achterkant, korte lagen langs boven, pony schuin gesneden. Eerst leek mijn haar wel leuk te zitten, maar al snel zat er geen model meer in.
 
De langste laag is nog over mijn schouders, maar is nu een dunne laag geworden. En in de rest zit ook geen volume. Ik vraag mij af hoe ik vlug terug mijn oude haarstijl kan krijgen. Ik zat al aan extensies te denken, maar dat lijkt me toch niet zo goed. Graag uw advies.

 
Antwoord: Het is begrijpelijk dat je graag terug wilt naar je vertrouwde haarstijl na de onverwachte uitkomst van je laatste kappersbezoek. Gelukkig zijn er verschillende opties om het gewenste resultaat te bereiken zonder je haar te veel te belasten.
 
Extensions zouden inderdaad een effectieve oplossing kunnen zijn om snel lengte en volume aan je haar toe te voegen. Het is belangrijk om hoogwaardige extensions te gebruiken, zoals die van 100% echt menselijk haar. Deze bieden flexibiliteit en kunnen worden behandeld zoals je normale haar. Je kunt ze stylen, krullen of straightenen zoals je gewend bent. Dit kan meteen een snelle oplossing zijn om de gewenste lengte terug te krijgen.
 
Voor het herstellen van het model van je haar, kun je met je kapper bespreken om de langste laag weer wat op te laten knippen en de lagen aan de zijkant en achterkant te egaliseren voor een meer gebalanceerde look. Daarnaast kun je overwegen om bepaalde stylingtechnieken te gebruiken, zoals het straightenen van de korte lagen langs boven, om een mooie overloop met je eigen haar te creëren.
 
Wat betreft extensions, als ze op de juiste manier worden aangebracht en verzorgd, vormen ze over het algemeen geen schade voor je natuurlijke haar. Het is echter essentieel om ze te laten plaatsen door een ervaren kapper of kapster om eventuele problemen te voorkomen. Kwalitatieve extensions kunnen zo'n 4 à 5 maanden blijven zitten, waardoor je eigen haar tijd heeft gehad om een stuk te groeien.
 
Onthoud dat open communicatie belangrijk is. Zo kun je samen met je kapper of kapster een plan opstellen om je haar weer in topvorm te krijgen en terug te keren naar je vertrouwde haarstijl.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over extensions