Extensions en een golfpermanent

Gekrulde extensions
 
Vraag: Ik heb enorm krullend haar en het komt net onder mijn schouders wanneer het steil is. Straighteners werken HELEMAAL NIET op mijn haar. Ik wil extensions, maar zullen die mijn haar beschadigen of zal mijn haar korter worden?
 
Ik heb eveneens gehoord dat ik een golfpermanent kan krijgen om de structuur van mijn krullen te wijzigen … Zou dit werken voor mij, denkt u? Of maakt dit mijn haar alleen maar slechter? Heel erg bedankt!

 
Antwoord: De resultaten van een behandeling zullen steeds afhangen van de persoon die ze uitvoert, dus probeert u best wat achtergrondinformatie in te winnen over de kapper die u gekozen hebt, vooral wanneer het gaat om een dure behandeling. Maar laten we uw vragen eens één voor één bekijken.
 
Indien ze goed uitgevoerd zijn, kunnen extensions het haar eigenlijk nooit beschadigen. Er is ook geen reden om aan te nemen dat ze de huidige lengte van uw haar zouden beïnvloeden. Afhankelijk van het type extensions – naaien, met bondingen en fusie – vragen de extensions méér of minder frequent onderhoud. Af en toe moet de kapper het haar wat bijknippen om de extensions goed te vermengen, maar een goede kapper zorgt ervoor dat het grootste stuk van het knipwerk gebeurt bij de haarverlengingen en niet bij het eigen haar.
 
De structuur van de krullen die u hebt, wijzigen via een permanent is een standaardtechniek die gebruikt wordt door veel vrouwen die erg krullend haar hebben en meer onder controle te houden krullen willen. Het haar kan op grote tools gewikkeld worden (zoals extra grote rollers of in sommige gevallen zelfs propere fruitsapflesjes) om grote, zacht buigende golven te bekomen.
 
U kunt ook voor een minder drastische wijziging kiezen en tools gebruiken om de krullen zo groot als u wilt te maken. En u kunt zelfs het haar straightenen met een permanentoplossing. Dit heet “thio straightening”. Zolang uw haar gezond is, zijn er geen problemen voor deze toepassing.
 
Denk er wel aan dat als u kiest voor grotere krullen, u dan waarschijnlijk een toename in haarlengte zult vaststellen. Spreek zeker vooraf met de kapper die de extensions zal aanbrengen vooraleer u een permanent laat zetten, want afhankelijk van het type extensions mag u of mag u niet ervoor kiezen om uw haar te permanenten achteraf.
 
©Kapsels.net
Foto: Africa Studio/Shutterstock
 
Zie ook: Méér over krullend haar