U bent hier:   Home  ›  Vragen over Haar  ›  Vragen over Kapsels  › 
kapsels Kapsels.net
Haar, Kapsels & Mode
 
pixel
pixel


 
Kapsels proberen

 
pixel pixel
pixel
pixel

Kapsels voor dikke wangen

Vraag: Kunt u me enkele ideetjes geven voor kapsels voor dikke wangen? Ik ben op zoek naar een nieuw kapsel op kinlengte of korter en ik zou er ééntje willen dat mijn dikke wangen minder doet opvallen.
 
Antwoord: Dames met grote of onevenwichtige en opvallende gelaatstrekken hebben het vaak lastig om een kapsel te vinden dat deze kenmerken compenseert. Een passend kapsel voor dikke wangen vinden is iets waar veel kappers mee te maken krijgen.
 
De oplossing hangt af van enkele andere factoren:
 
Zijn de dikke wangen de enige dikke gelaatstrek in het gezicht? Hebt u ook een dikke nek en dubbele kin door overgewicht, dan is er een andere oplossing die de gelaatstrekken als één geheel helpt in evenwicht te brengen en de gewenste ovalen gezichtsvorm creëert. Hebt u in dit geval enkel oog voor de dikke wangen, dan zou het kapsel wel eens kunnen mislukken.
 
Zijn de opvallende wangen echter het gevolg van een overdreven maanvormig gezicht, dan kunt u gewoonlijk het gezicht in evenwicht brengen door volume toe te voegen aan het kapsel om het voorhoofd en bovenste delen van het hoofd breder en voller te doen lijken terwijl het haar ter hoogte van de wangen dicht tegen het gezicht ligt.
 
Staat de klant open om het haar te laten knippen om de gelaatstrekken in evenwicht te brengen? We zien allen klanten die zeggen dat ze een kapsel willen dat hen er goed doet uitzien, maar wanneer puntje bij paaltje komt, hebben ze heel wat eisen: “Ik wil mijn haar niet korter dan mijn nek en ik wil geen laagjes.” Zo’n beperkingen betekenen gewoonlijk dat ze een specifiek kapsel willen en gewoon wensen dat wij hen vertellen dat dit het passende kapsel voor hen is.
 
Bij een vrouw met opvallende wangen raad ik gewoonlijk een kapsel aan dat gelaagd is rond het gezicht en dat bij de punten naar binnen buigt om niet enkel het gezicht te omkaderen, maar ook om de nek te helpen camoufleren.
 
Het kapsel moet genoeg volume hebben om het eigenlijke gevoel van proportie met gezicht en lichaam te helpen behouden; vergeet dus niet om het gehele plaatje in gedachten te houden. Enkel focussen op het gezicht zal u alleen maar weerhouden om een totaal behaaglijk kapsel te bekomen.
 
Haar vragen & antwoorden
 


 
 

 
 

 
pixel
pixel
  Home        Linken        Virtuele Kapsels        Kapsels        Vraag en Antwoord        Knipcursus        Site Map        Privacy        Disclaimer         Contact