Clip-in extensions van menselijk haar

Extensions
 
Vraag: Ik heb clip-in extensions gekocht die gemaakt zijn van menselijk haar en ik ben ontgoocheld: ze gaan klitten, zelfs in een paardenstaart. Bestaat er een product om ze zachter en buigzamer te maken?
 
Ze lijken prachtig wanneer ze nieuw zijn, maar ze worden droger en droger. Ik gebruik nu producten van Wella, maar die lijken niet te helpen. Heel erg bedankt voor alle mogelijke info.

 
Antwoord: Extensions van menselijk haar hebben dezelfde verzorging nodig als uw natuurlijke haar. U moet de extensions op dezelfde manier behandelen als uw natuurlijke haar. U verhelpt een probleem gewoonlijk niet door een “mirakel” conditioner of product. Alles draait om routine.
 
Een deel van het probleem kan te verklaren zijn door de kwaliteit van de extensions. Verlengingen van menselijk haar zijn wel de beste in kwaliteit, maar toch zijn er nog verschillende niveaus daarin. Sommige bedrijven nemen haar van verschillende bronnen en behandelen dat haar chemisch om een uniforme textuur en kleur te creëren op een kunstmatige manier.
 
Sommige firma’s gaan daarin zo ver dat ze de cuticula van het haar verwijderen en dit maakt het haar erg poreus en vatbaar voor beschadiging door styling en omgeving. Daarom is het belangrijk om te weten met welke kwaliteit u te maken hebt.
 
Ik raad aan om uw extensions heel voorzichtig in lauw water te wassen met een milde shampoo (babyshampoo bijvoorbeeld) wanneer ze vuil geworden zijn door stylingproduct. En gebruik ook een conditioner om uit te spoelen op dezelfde manier als u zou doen met uw eigen haar na elke wasbeurt.
 
Laat de extensions zo vaak mogelijk op natuurlijke wijze drogen en tussen twee wasbeurten in bespuit u ze met een leave-in conditioner/ontwarspray. Daarna kamt u de extensions om geen klitten te hebben. Vermijd zoveel mogelijk stijltangen. Kies beter voor extensions die al het gewenste golfpatroon hebben. Dit is veel beter dan ze herhaaldelijk te moeten krullen of straightenen.
 
©Kapsels.net
Foto: Koy Jung/Shutterstock
 
Zie ook: Méér over extensions