Van donker naar licht haar gaan

Donker haar in een bob geknipt
 
Vraag: Ik ben van nature blond, maar ik heb mijn haar vaak geverfd. Ik wou bruin haar, maar het is zwart uitgevallen. Nu wil ik het langzamerhand weer blond hebben. Hebt u tips? En het mag ook allemaal niet te veel kosten.
 
Antwoord: Het is een vrij moeilijke behandeling om van heel donker naar heel licht haar te gaan en daarbij de kwaliteit van het haar te behouden.
 
Mijn advies is om dit in stappen te doen en te werken met folies en ammoniavrije blondeer. Met folies maak je steeds plukjes in het haar lichter en de plukjes tussenin blijven donker. We kunnen dan telkens zoveel mogelijk plukjes pakken, waardoor we het haar al vrij licht kunnen krijgen.
 
Wanneer je je haar de tweede keer kleurt met folies, pak je weer andere plukjes dan de eerste keer, waardoor je haar opnieuw lichter wordt. Dan kan de rest van het haar herstellen na het kleuren. Ga je het hele haar keer op keer kleuren, dan zal de kwaliteit veel slechter worden. Daar zou ik niet voor kiezen.
 
Daarnaast moet je er rekening mee houden dat er bij het kleuren veel warmte vrijkomt, waardoor je eerst een warme blonde tint zal hebben die later – naarmate je een paar keer folies hebt ingezet – steeds lichter en matter zal worden. De tint van de blonde kleur kan wel bepaald worden, je kan dus uiteindelijk zo licht worden als je zelf wil.
 
Maar je moet even geduld hebben en het haar tussendoor goed verzorgen. Doe je dit niet, dan worden de punten droog, gaan ze splijten en dan zal je op een gegeven moment een flink stuk haar moeten laten afknippen.
 
©Kapsels.net
Foto: Unsplash
 
Zie ook: Méér over het verven van haar