Highlights en beschadiging

Bruin haar met highlights
Foto: Innadodor/Canva
Vraag: Zelf verf ik mijn haar steeds in één kleur: middenbruin (winter) of lichtgoudbruin (zomer). Ik ben van mezelf donkerblond en mijn haarstructuur is fijn/gemiddeld. Nadat ik m’n haar in één kleur heb geverfd, haal ik er een paar plukjes uit die ik dan ontkleur met waterstofperoxide (uit een flesje van de drogist). Als ik een paar plukken gesprayd heb, ga ik er met de stijltang overheen zodat ze oplichten (op de verpakking staat dat je haar oplicht door warmte).
 
Vaak zie je na 1 keer sprayen nog niet veel, dus herhaal ik de methode vaak nog eens. Nu merkte ik laatst dat een paar haren wat poreuzer werden dan voorheen en dat ze lichtjes afbraken aan de uiteinden. Ik ben toen meteen gestopt.
 
Ik weet dat ontkleuren slecht is voor je haar en dat hitte er een schepje bovenop doet, maar ik bewerk alleen maar een paar plukjes (om de 2 à 3 maand ongeveer) en ik vraag me nu het volgende af: zijn die haren die toen lichtjes afbraken na ongeveer 2 à 3 maanden weer gezond of blijven ze zwak. En zo ja, hoelang duurt het dan voordat je weer kant ontkleuren?
 
Ik heb nu uitgroei en wil graag opnieuw mijn haar in zijn geheel kleuren en weer highlights maken (1 kleur vind ik té saai, tenzij het even niet anders kan). Het verfproces zoals ik het hierboven beschrijf doe ik nu zo’n half jaar en dat om de 2,5 maand. De gehighlighte haren breken nu niet meer af (alleen na de vorige ontkleuringsbehandeling) en zijn na een paar verzorgingsbehandelingen wel eerder in goede staat zo op het eerste gezicht.
 
Toch weet ik dit niet helemaal zeker, dus zou ik graag jullie mening hierover willen kennen. Wat kan ik het best doen? Mijn haren zijn trouwens nooit eerder afgebroken door het ontkleuren.

 
Antwoord: Ik raad je aan om enkel de uitgroei te kleuren, zodat je punten er niet onder lijden.
 
De highlights die echt droog zijn, zullen aan de punten nooit meer opknappen. Door je haar goed te verzorgen, zorg je er wel voor dat het niet verder afbreekt en dus lang en mooi vol blijft. Je puntjes zou je dan echt een stukje moeten knippen en daarna extra verzorgen.
 
Ik denk dat je voor die highlights een blondspray gebruikt en dat is het slechtste wat je kan doen met je haar. Graag zou ik je dus willen adviseren om alleen de uitgroei bij te werken en de highlights te laten zetten bij een salon. Blijf je echter doorgaan zoals je nu doet, dan zal je haar er nog méér onder lijden.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het verven van haar