Gestraightened haar en zwembaden met chloor

Vrouw in het zwembad
Foto: Samo Trebizan/Shutterstock
Vraag: Ik heb golvend/een soort kroezend haar! Ik zou het willen permanent laten straightenen, maar ik ga tijdens de zomer vaak zwemmen. Zouden de chemicaliŽn in het water mijn haar beschadigen?
 
Antwoord: De mogelijke interactie tussen straightenen en chloorwater hangt grotendeels af van het type straightening.
 
Hydroxide relaxers en thio-straighteners maken het haar allebei poreuzer dan voorheen en daardoor wordt er mťťr vocht geabsorbeerd. Wanneer het haar blootgesteld wordt aan het chloorwater van het zwembad, dan zal het dit opslorpen en kan het dus verder uitdrogen.
 
Thermale reconstructie doet de cuticula (schubbenlaag) van het haar inkrimpen als deel van het straighteningproces. Dit maakt het haar resistenter voor water en minder geneigd om chloor op te slorpen.
 
Spreek zeker met uw kapper over uw specifieke gewoonten vooraleer u kiest voor zoín dure behandeling. Het kan dat de chemicaliŽn van het specifieke merk gebruikt door uw kapsalon, een waarschuwing hebben voor interactie met chemicaliŽn zoals chloor in het zwembad.
 
Kiest u toch voor straightenen, dan spoelt u na het zwemmen best uw haar met zuiver water. Gebruik eveneens na elke zwembeurt een conditioner om het haar zacht te maken en te beschermen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Je haar beschermen tegen chloor