Van zwart naar blond

Blond haar en glanzend bloesje
Foto: Andrey Arkusha/Shutterstock
Vraag: Ik ben eigenlijk al bijna 10 jaar bezig met van zwart/bruin haar naar blond te gaan en dan weer van blond haar naar zwart/bruin. Sinds een jaar lukt dit niet meer: mijn haar blijft namelijk oranje en lichter wordt het niet. Het gekke is dat ook mijn uigroei donkeroranje blijft: zelfs die wordt niet meer blond.
 
Ik heb gehoord en ik weet van mezelf dat het kleurpigment uit mijn haar is verdwenen en dat enkel zwart en bruin nog willen pakken. Alle andere kleuren, zoals blond, aubergine (paars) en rood verdwijnen na 2 keer wassen.
 
Is het ooit nog mogelijk om mijn haar blond te krijgen of is het zo verziekt dat dit nooit meer zal lukken? En bestaat er iets waardoor mijn kleurpigment terugkomt? Ik heb nu kort haar.

 
Antwoord: Ik denk dat met alles wat je me verteld hebt, je haar door de jaren heen zoveel gewisseld is van kleur, dat het enorm beschadigd is en niet meer wil. Dat je uitgroei ook niet meer lichter wil worden, is wel raar, want dit is nieuw haar en dit moet gewoon reageren op verf.
 
Ik denk niet dat het pigment uit je haar weg is, want er zit altijd nog geverfd pigment in. Maar doordat je kleur op kleur op kleur hebt gehad, is het gewoon moeilijker op te lichten. Rode en aubergine tinten zijn altijd sneller weg uit het haar omdat dit geen natuurlijke pigmenten zijn en die dus weinig houvast hebben.
 
Wanneer je je haar goed gaat verzorgen en met de juiste producten (liefst ammoniavrije producten) gaat verven en oplichten, dan denk ik dat het wel weer blond moet worden. Maar geef het de tijd: je haar kan niet voortdurend nu eens licht en dan weer donker zijn. Wanneer je nu licht bent, dan moet je voorlopig ook licht blijven en omgekeerd. Puur voor de bescherming van je haar.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het verven van haar