Zigeunersnit

Zigeunersnit of gypsy haarsnit
Foto: Oceanblack/Shutterstock
Vraag: Hallo! In de vroege jaren 70 was er een haarsnit die Gipsy heette. De snit bestond uit lagen in langer haar en er waren 3 of 4 verschillende lengtes voor de lagen.
 
Kan je me alsjeblief wat méér uitleg geven zodat ik mijn haar ook zo kan laten knippen? Heel erg bedankt.

 
Antwoord: De zigeunersnit was eigenlijk een lang gelaagde haarsnit en gewoonlijk een veel langere versie dan wat bekend werd onder de naam “shag”.
 
Het haar wordt opgetild tot een vaste richtlijn boven het hoofd en in lagen geknipt die langer worden naarmate je naar beneden gaat. In sommige gevallen – in het bijzonder bij mensen met lang haar – wordt het haar in secties verdeeld en in verschillende fases gelaagd.
 
In andere gevallen wordt het haar opgelicht tot een V-vormige richtlijn met de kortste laagjes bovenaan in het midden. De laagjes worden dan heel geleidelijk langer en langer. Als je het hoofd ondersteboven zou houden, dan zou je zien dat de uiteinden van het haar twee aparte gehoekte niveaus vormen die elkaar ontmoeten in het midden van het hoofd.
 
De zigeunersnit heeft altijd het best gepast bij vrouwen (en sommige mannen) met van nature golvend haar of met haar dat gepermanent werd om brede krullen te creëren. Op die manier werd vermeden dat het krullend haar een te grote haarbos zou vormen en zo kreeg het kapsel overal dezelfde volheid.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Hoe haar knippen