Franse vlechten permanenten

Haar met een vlecht en een rolkraagtrui
Foto: Stocklite/Shutterstock
Vraag: Mag ik de permanentoplossing op Franse vlechten doen in plaats van op krulspelden? Indien ja, moet ik die dan gedurende dezelfde tijdsperiode laten inwerken?
 
Antwoord: De snelle antwoorden zijn “Ja, u mag een permanentoplossing gebruiken op haar dat in een Franse vlecht is” en “Ja, u moet dit product dezelfde tijdspanne laten inwerken”. De inwerktijd hangt af van de textuur en conditie van het haar, niet van de vorm of configuratie waarin u het haar brengt.
 
Maar een belangrijkere vraag die in gedachten komt is “WAAROM?”. Het gebruik van een permanentoplossing op gevlochten haar (vooral dan op haar dat in een Franse vlecht is) zal IN HET BESTE GEVAL resulteren in een lichte toevoeging van body en zal u IN HET SLECHTSTE GEVAL haarbreuk en kroezende zones opleveren.
 
De reden is de volgende: om het golfpatroon van het haar opnieuw te vormen, hebt u een uniforme spanning en configuratie op het haar nodig bij alle punten langs de lengte. Een Franse vlecht heeft echter verschillende niveaus van spanning van het haar en geen uniformiteit qua vorm waarin het haar geplaatst is.
 
Bij de hoofdhuid kan het haar té strak zijn op bepaalde plaatsen en daardoor onderhevig zijn aan haarbreuk en beschadiging wanneer de permanentoplossing (en daarna de neutralisator) aangebracht wordt. Naar het midden toe en bij de punten zal de spanning vermoedelijk onbeduidend zijn en geen zichtbare resultaten hebben.
 
©kapsels.net
 
Zie ook: Méér over het vlechten van haar