Vlechten en haarschade

Haar vlechten
Foto: Dreamstime
Vraag: Zijn vlechten slecht voor uw haar? Ik ben bang dat de wrijving veroorzaakt door het vlechten mijn haar zal beschadigen. Hoe kan ik dit vermijden?
 
Moet ik een bepaalde vlechttechniek toepassen of bepaalde haarproducten gebruiken om beschadiging van mijn haar te vermijden?

 
Antwoord: De sleutel tot schadevrij vlechten is ervoor zorgen dat u enkel genoeg spanning gebruikt om gelijkmatige zachte vlechten te creëren.
 
U kunt een leave-in conditioner of haarolie (voor etnisch haar) gebruiken terwijl u uw haar vlecht om het glad te helpen houden of u kunt een conditionerend stylingproduct gebruiken om opvliegende lokken onder controle te houden.
 
Indien goed uitgevoerd, kunnen vlechten een uitstekende manier zijn om uw haar een onderbreking te bieden tov normale stylingmethodes die warmte en borstelstress veroorzaken. U moet gewoon vermijden dat uw haar “té strak” aanvoelt wanneer u het gevlochten hebt. Als de hoofdhuid trekkerig aanvoelt, dan zou het kunnen dat u haartjes lostrekt.
 
Draagt u een gevlochten kapsel voor langere tijd, dan moet u ervoor zorgen dat u het haar gezond houdt door het gebruik van een leave-in conditioner om het vochtig genoeg, zacht en lekker ruikend te houden. U kunt eveneens wat pommade gebruiken om opvliegende lokken onder controle te houden en de look fris te houden wanneer de vlecht wat losser wordt.
 
©kapsels.net
 
Zie ook: Groeit haar sneller wanneer het gevlochten is?