Shampoo voor vettig haar

Vrouw met erg vet haar
Foto: Stockstudio/Shutterstock
Vraag: Ik heb erg vet haar. Ik heb al verschillende types shampoo voor vet haar geprobeerd, maar ze lijken niet te helpen. Ik moet mijn haar gewoonlijk elke dag wassen, maar het is reeds gebeurd dat ik het twee keer per dag moest wassen. Ik heb ook erg beschadigd haar dat is tenminste wat de dame die mijn haar knipt zegt sinds ik mijn haar straighten.
 
Wanneer ik dus uit de douche stap, klaar om mijn haar te straightenen, doe ik door warmte geactiveerde crme van Thermasilk op mijn haar. Ik vroeg me af of jij soms weet wat ik kan doen opdat mijn haar niet steeds zo vet zou zijn.

 
Antwoord: Wel, persoonlijk kan ik niet zeggen of je haar beschadigd is of niet, maar ik denk dat n iets wat je kan doen als je het al niet doet is om de Thermasilk crme enkel op de uiteinden van je haar te doen zoals nodig.
 
Ik raad ook aan dat je volgende tips volgt. Na het wassen van het haar, spoel je je hoofdhuid met koel tot koud water (zo koel als je kan verdragen). Dit zal helpen om de porin van je hoofdhuid dicht te maken en het zal de olieproductie ook doen vertragen.
 
Gebruik na het spoelen van het haar en drogen met de handdoek eveneens toverhazelaar op een katoenen watje en dep de hoofdhuid hiermee. Dit helpt om het teveel aan olin te verwijderen.
 
Tot slot zal het dagelijks borstelen van het haar met behulp van een borstel met natuurlijke haren helpen om de circulatie in de hoofdhuid te verbeteren en de olieproductie te regelen. Zorg ervoor dat je het haar in n richting borstelt tot je over de hele hoofdhuid gegaan bent en werk dan in omgekeerde richting.
 
Misschien kan je ook overwegen om droogshampoo te kopen (een product dat gewoonlijk beschikbaar is in apotheken, schoonheidszaken of ziekenhuiswinkeltjes) om te gebruiken op die momenten waarop je haar vet wordt vr het einde van de dag. Het product heeft gewoonlijk de vorm van een arosolspray, die je op het haar kan spuiten bij de hoofdhuid, daarna kan laten drogen en vervolgens kan uitkammen. Het product werd gemaakt om de mensen die hun haar niet normaal konden wassen in ziekenhuizen te helpen.
 
Ik hoop dat deze tips helpen. Misschien zal je probleem niet volledig opgelost zijn, maar je zou toch een duidelijke verbetering moeten waarnemen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Oorzaken van en oplossingen voor vettig haar