Shampoo met vaseline

Vraag over shampoo
 
Vraag: Ik ben wit van haar en gebruikte shampoo met kleur en realiseerde mij niet dat het tweede ingrediŽnt vaseline was. Mijn haar was erg vettig, dus gebruikte ik een stuk Dial deodorantzeep om mijn haar weer zuiver te maken.
 
Het vet ging eruit, maar nu is mijn haar zo plat, futloos en droog. Vůůr dit incident was het erg gezond.
 
Gingen de natuurlijke oliŽn weg uit mijn haar door de zeep en indien dit zo is, kan ik die oliŽn terugkrijgen of moet ik wachten tot alles uitgegroeid is? Mijn haar heeft geen elasticiteit meer.

 
Antwoord: Vermoedelijk werd je haar bedekt met de zware verzachtende middelen in de zeep en met de wax die gebruikt wordt om de zeep vast te maken. Om je haar te herstellen, kun je overwegen om reinigende shampoo en een goede conditioner te gebruiken.
 
De reinigende shampoo is effectief in het verwijderen van de restanten van vaseline, verzachtende middelen en wax. Het zal je haar ontdoen van opbouw die ontstaan is door het gebruik van deodorantzeep. Daarnaast is het aan te raden om de conditioner direct na het wassen toe te passen. Deze conditioner helpt bij het herstellen van vocht en zachtheid die mogelijk verloren is gegaan door de reinigende shampoo.
 
Door deze stappen te volgen, zou je haar opnieuw veerkrachtig en gezond moeten worden. Het kan wel wat tijd vergen, maar met de juiste zorg en producten kun je de natuurlijke oliŽn en elasticiteit van je haar geleidelijk herstellen. Blijf regelmatig een goede reinigende shampoo en conditioner gebruiken om de gezondheid van je haar te bevorderen.
 
©Kapsels.net
 
Zie ook: Mťťr over haarverzorging